Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Cabin Fever (2016)

από την Αθηνά Παπαδοπούλου

Μια παρέα πέντε φίλων επισκέπτονται ένα καταφύγιο στο δάσος για να περάσουν τις διακοπές τους. Κατά τη διαμονή τους εκεί, θα έρθουν αντιμέτωποι με έναν ταχύτατα εξαπλώμενο ιό.
Πρόκειται για μια ταινία τρόμου, η οποία αποτελεί remake της ομώνυμης ταινίας του 2002. Βέβαια, το γεγονός ότι έχουμε να κάνουμε με μια ακόμη χειρότερη εκδοχή ενός ήδη αποτυχημένου δημιουργήματος, δεν μπορεί να μην προκαλεί παρά απορία στο κινηματογραφικό κοινό! Το εν λόγω remake είναι, θα λέγαμε, επιεικώς απαράδεκτο και απόλυτα απογοητευτικό, από όποια οπτική κι αν το εξετάσει κανείς. Σεναριακά κενά, επίπεδοι χαρακτήρες, αμέτρητα κλισέ, καθώς και πολλά άλλα κινηματογραφικά ατοπήματα όπως, έλλειψη πρωτοτυπίας και προβλέψιμη εξέλιξη, καθιστούν το Cabin Fever ανάξιο θέασης. Αν και αποτελεί ταινία τρόμου, το μόνο που μας προκάλεσε το συγκεκριμένο έργο είναι αηδία και απέχθεια, με τους ηθοποιούς να αδυνατούν να αποδώσουν, πόσο μάλλον να μας μεταδώσουν, οποιοδήποτε άλλο συναίσθημα. Ως προς τη μουσική, το είδος της τείνει προς κάτι το παλιομοδίτικο, ενώ η τοποθέτησή της στις εκάστοτε σκηνές γίνεται μάλλον με άκομψο τρόπο.
Δεδομένου, λοιπόν, ότι το νέο Cabin Fever κρίνεται ως κάτι χειρότερο από κακό, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να σας προειδοποιήσουμε προκειμένου να το αποφύγετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...