Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

How to Be Single (Οδηγός για Singles, 2016)

από την Αθηνά Παπαδοπούλου

Η Άλις (Dakota Johnson), έχοντας μόλις αποφοιτήσει από το κολλέγιο, αποφασίζει να κάνει ένα διάλειμμα από τη σχέση της και μετακομίζει στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να γευτεί τη ζωή ως ελεύθερη κι ωραία! Εκεί θα γνωρίσει κι άλλους φανατικούς singles, μεταξύ των οποίων και τη Ρόμπιν (Rebel Wilson), η οποία θα τη μυήσει στα μυστικά αυτού του τρόπου ζωής.

Το How to Be Single είναι μία ρομαντική κομεντί, η οποία δεν αφορά σε τίποτα περισσότερο από αυτό που περιγράφεται στον τίτλο της. Το φτωχό σενάριο και τα αμέτρητα κλισέ καθιστούν την ταινία ένα κακέκτυπο της φιλοσοφίας sex and the city, με κάθε προσπάθεια ανάδειξης των αναγκών μιας σύγχρονης γυναίκας να βυθίζεται σε ένα χείμαρρο από σεξιστικά στερεότυπα. Το σεναριακό κενό δεν μπορεί να καλυφθεί ούτε από τις χιουμοριστικές απόπειρες του εμπνευστής της εν λόγω ταινίας, καθώς αυτές χάνονται στην υπερβολή. Ως προς τις ερμηνείες, κρίνουμε ως  πιο συμπαθητική αυτήν της Rebel Wilson, η οποία υποδύεται και τον πιο ενδιαφέροντα, θα λέγαμε, χαρακτήρα του έργου, τη Ρόμπιν. Αντιθέτως, κρίνουμε πως η παρουσία της Dakota Johnson ήταν -δυστυχώς, για ακόμη μια φορά- αδιάφορη κι ερμηνευτικά μονοδιάστατη.
Πρόκειται, λοιπόν, για μία κακή ταινία, η οποία δεν έχει να προσφέρει τίποτα ούτε σ΄αυτούς που θέλουν να μάθουν πραγματικά How to Be Single!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...