Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Νέες Κυκλοφορίες Στους Κινηματογράφους (Κυκλοφορούν 25/02/2016))

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Spotlight: Όλα Στο Φως (Spotlight)

Περίληψη:
H ταινία μάς αφηγείται την πραγματική ιστορία της βραβευμένης με Pulitzer μάχιμης δημοσιογραφικής ομάδας με το όνομα Spotlight,της εφημερίδας Boston Globe. Το 2002 σόκαρε την κοινή γνώμη της Βοστώνης στις Η.Π.Α. αποκαλύπτοντας ένα σκάνδαλο παιδεραστίας στους κόλπους της καθολικής εκκλησίας στο οποίο εμπλέκονταν πάνω από 70 ιερείς. Δεκάδες παιδιά φέρεται να είχαν κακοποιηθεί σεξουαλικά για περισσότερες από τρεις δεκαετίες μέσω ενός αρρωστημένου κυκλώματος. Οι Walter “Robby” Robinson, Sacha Pfeiffer, Michael Rezendes και Matt Carroll, μέλη του Spotlight, είχαν το θάρρος να ξεσκεπάσουν το σκάνδαλο και να έρθουν αντιμέτωποι με το νοσηρό κομμάτι της παντοδύναμης καθολικής εκκλησίας.
Σκηνοθεσία: Tom McCarthy
Πρωταγωνιστούν: Mark Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams

Οι Θεοί Της Αιγύπτου (Gods Of Egypt)

Περίληψη:
Σε αυτήν την εντυπωσιακή περιπέτεια δράσης που βασίζεται στην κλασική αιγυπτιακή μυθολογία, η επιβίωση του ανθρώπινου είδους κρέμεται από μία κλωστή, καθώς ο θνητός ήρωας Μπεκ ξεκινά ένα συναρπαστικό ταξίδι για να σώσει τον κόσμο και την πραγματική του αγάπη. Για να τα καταφέρει, θα χρειαστεί τη βοήθεια του παντοδύναμου θεού Χόρους σε μια αναπάντεχη συμμαχία ενάντια στον Σετ, τον αμείλικτο θεό του σκότους που έχει υφαρπάξει τον θρόνο της Αιγύπτου, βουτώντας την κάποτε ειρηνική και εύπορη αυτοκρατορία στο χάος και τις διαμάχες. Καθώς η αγωνιώδης μάχη τους εναντίον του Σετ και των πολεμιστών του τούς φέρνει στην μετά θάνατον ζωή και τα ουράνια, ο θεός και ο θνητός πρέπει να περάσουν δοκιμασίες κουράγιου και αυτοθυσίας αν θέλουν να ελπίζουν σε επικράτηση στην επική τελική σύγκρουση.
Σκηνοθεσία: Alex Proyas
Πρωταγωνιστούν: Brenton Thwaites, Nikolaj Coster-Waldau, Gerard Butler
Τρέιλερ: https://youtu.be/xQNlEDYJtVk
 

Πρακτοράτζα (Grimsby)

Περίληψη: Ένας Βρετανός πράκτορας ετοιμάζεται για την επόμενη αποστολή που του έχουν αναθέσει. Για κακή του τύχη, όμως, είναι αναγκασμένος να πάρει μαζί τον, εδώ και πολλά χρόνια, χαμένο αδερφό του, ο οποίος είναι φανατικός χουλιγκάνος και το δείχνει σε κάθε ευκαιρία εντός και εκτός των βρετανικών γηπέδων. Θα φέρει τελικά εις πέρας την αποστολή του ή το παρασιτικό και παραβατικό στοιχείο που τον συνοδεύει θα τα κάνει όλα μαντάρα;
Σκηνοθεσία: Louis Leterrier
Πρωταγωνιστούν: Sacha Baron Cohen, Mark Strong, Isla Fisher
Τρέιλερ: https://youtu.be/P5kQo3nla9Y

Το Δάσος (The Forest)

Περίληψη: Η ταινία "The Forest" είναι ένα μεταφυσικό θρίλερ που διαδραματίζεται στο θρυλικό Δάσος Αοκιγκαχάρα, στους πρόποδες του Όρους Φούτζι, στην Ιαπωνία. Μια νεαρή Αμερικανίδα, η Σάρα αναζητεί την δίδυμη αδερφή της, που έχει εξαφανιστεί μυστηριωδώς. Παρά τις προειδοποιήσεις όλων να "παραμείνει στο μονοπάτι", η Σάρα θα μπει στο δάσος αποφασισμένη να ανακαλύψει την αλήθεια για την τύχη της αδερφή της – για να έρθει αντιμέτωπη με τις θυμωμένες και βασανισμένες ψυχές των νεκρών που κυνηγούν όποιον περιπλανιέται μέσα στο δάσος.
Σκηνοθεσία: Jason Zada
Πρωταγωνιστούν: Natalie Dormer, Eoin Macken, Stephanie Vogt

Το Ξύπνημα Της Άνοιξης (Spring Awakening)

Περίληψη: Μια οπλισμένη συμμορία εφήβων ξεσπά στη ραστώνη των νοτίων προαστίων της Αθήνας, κάνοντας «Το Ξύπνημα της Άνοιξης» μια σύγχρονη εκδοχή του «Bonnie and Clyde». Γύρω και μέσα τους, ένα μωσαϊκό εφηβικού έρωτα, αποτυχημένων οικογενειακών σχέσεων και νεανικού μηδενισμού, χτίζεται με φόντο μια πόλη που αργοπεθαίνει υπό το βάρος της οικονομικής και κοινωνικής κατάρρευσης.
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Γιάνναρης
Πρωταγωνιστούν: Κωνσταντίνα Τακάλου, Γιάννης Τσορτέκης, Κώστας Νικούλι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...