Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Κριτική: Pretty Little Liars (6ος κύκλος)

από τηνΑθηνά Παπαδοπούλου

Η πετυχημένη σειρά του ABC Family προβάλλεται από το 2010, διανύοντας φέτος τον έκτο της κύκλο, έναν κύκλο γεμάτο αποκαλύψεις και αλλαγές.
Τα πρώτα δέκα επεισόδια αποτελούν την ομαλή συνέχεια του προηγούμενου κύκλου, ενώ στο δεύτερο μισό της σεζόν μεταφερόμαστε στο μέλλον! Πέντε χρόνια μετά την αποφοίτησή τους από το λύκειο, οι πρωταγωνίστριες, πετυχημένες καριερίστριες οι περισσότερες, επιστρέφουν στο Rosewood, όπου ανοίγει μια καινούρια υπόθεση για την τοπική κοινωνία. Ωστόσο, αν και η αλλαγή γίνεται πολύ απότομα, δίνει την εντύπωση πως είναι απλώς χρονική, δεδομένου ότι το μόνο που αλλάζει είναι η κόμμωση των ηθοποιών, με το μικρομεγαλίστικο ύφος να παραμένει ακλόνητο! Βέβαια, αυτή η υπερβολή και η έλλειψη ρεαλισμού ως προς τις στυλιστικές επιλογές και το lifestyle των χαρακτήρων, ίσως αποτελούν, μεταξύ άλλων, σημαντικά στοιχεία που καθιστούν τη σειρά τόσο δημοφιλή και ελκυστική για το εφηβικό-νεανικό κοινό, αλλά η συγκεκριμένη διαπίστωση έγκειται στα πλαίσια άλλου είδους αξιολογήσεων και μελετών. Κατά τ' άλλα, σταθερό παραμένει και το μοτίβο: μυστηριώδης δολοφονία-ύποπτοι οι πάντες- μυστικά-ψέματα- απειλητικά μηνύματα, πράγμα που επιβάλλει στους δημιουργούς να σκαρφιστούν τεράστιες ανατροπές για τη συνέχεια, προκειμένου να μην πέσουν στη λούμπα της απλής επανάληψης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...