Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Νέες Ταινίες στους Κινηματογράφους (Κυκλοφορούν 3/12/2015)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Μιούν, ο Φρουρός του Φεγγαριού (Mune)

 

Περίληψη: Ο Μιούν γίνεται καταλάθος ο νέος φρουρός του φεγγαριού και είναι πλέον υπεύθυνος για τον ερχομό της νύχτας και την προσταστία των ονείρων. Διάφορα καταστροφικά γεγονότα φέρνουν το απόλυτο σκοτάδι στον πλανήτη. Ο Μιούν και οι φίλοι αναλαμβάνουν μία αποστολή που θα τους αποκαλύψει πολλά μυστικά για το φεγγάρι και τον ήλιο και θα τους κάνει θρύλους.
Σκηνοθεσία: Alexandre Heboyan, Benoît Philippon
 


  Carol

 
Περίληψη: Στις αρχές της δεκαετίας του '50, η Τερέζ Μπέλιβετ εργάζεται σε ένα πολυκατάστημα στη Νέα Υόρκη και αναζητά μία πιο συναρπαστική ζωή. Ώσπου γνωρίζει την Κάρολ Άιρντ, η οποία βιώνει έναν αποτυχημένο γάμο, και αναπτύσσει μία βαθιά σχέση μαζί της. Ο σύζυγος της Κάρολ, όταν μαθαίνει για τη σχέση τους, την κατηγορεί ότι δεν είναι κατάλληλη μητέρα για την κόρη τους. 
Σκηνοθεσία: Todd Haynes
Πρωταγωνιστούν: Cate Blannchett, Rooney Mara
 

 Ουζερί Τσιτσάνης

 Περίληψη: Στην υπό γερμανική κατοχή Θεσσαλονίκη, ο Γιώργος και η Εστρέα ζουν έναν απαγορευμένο έρωτα, καθώς εκείνος είναι Χριστιανός και εκείνη Εβραία. Βρίσκουν ως καταφύγιο για την αγάπη τους, το ιστορικό Ουζερί Τσιτσάνης. Εκεί ο μεγάλος συνθέτης Βασίλης Τσιτσάνης διανύει τα πιο δημιουργικά του χρόνια και συνθέτει τα πιο γνωστά του τραγούδια.
Σκηνοθεσία: Μανούσος Μανουσάκης
Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Στάνκογλου, Πέτρος Ξεκούκης, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης κ.ά.
 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...