Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022

Οικογένεια Μπρίτζερτον 5: Αιώνια Δικός Σου (Κριτική Βιβλίου)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου


Περίληψη: Αγαπητή δεσποινίς Μπρίτζερτον, αλληλογραφούμε αρκετό καιρό τώρα και, παρόλο που δεν έχουμε γνωριστεί επισήμως, νιώθω σαν να σας ξέρω. Συγχωρήστε μου την ενδεχόμενη υπέρμετρη τόλμη, αλλά σας γράφω για να σας προσκαλέσω στην οικία μου. Ευελπιστώ ότι θα ταιριάξουμε και ότι θα δεχθείτε να γίνετε η σύζυγός μου.
Σερ Φίλιπ Κρέιν Ο σερ Φίλιπ Κρέιν ήξερε πως η Ελοΐζ Μπρίτζερτον δέχεται αφόρητη κοινωνική πίεση για να βρει σύζυγο και γι’ αυτό της έκανε μια πρόταση που πιστεύει ότι δεν θα μπορεί να την αρνηθεί. Μόνο που… η πραγματικότητα είναι αρκετά διαφορετική.

Η δυναμική Ελοΐζ Μπρίτζερτον δεν μπορούσε να παντρευτεί έναν άντρα που δεν είχε δει ποτέ στη ζωή της! Δίχως πολλή σκέψη, μες στα άγρια μεσάνυχτα βρίσκεται καθ’ οδόν μέσα σε μια νοικιασμένη άμαξα για να συναντήσει τον άντρα που ελπίζει να αποδειχθεί το τέλειο συνοικέσιο. Μόνο που… η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Ο εμφανιζόμενος ως γοητευτικός Σερ Φίλιπ αποδεικνύεται απατεώνας, κακότροπος και υστερόβουλος. Έχει πέσει στην παγίδα του και μόνο η ίδια μπορεί πλέον να γλιτώσει τον εαυτό της.

Συγγραφέας: Julia Quinn

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Elxis.

    Το πέμπτο μέρος της σειράς βιβλίων "Οικογένεια Μπρίτζερτον" με τίτλο "Αιώνια δικός σου" έχει ως κεντρική ηρωίδα την Ελοΐζ. Πρόκειται για ένα ρομαντικό μυθιστόρημα εποχής, διανθισμένο με στοιχεία κοινωνικού, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις αφορούν και τη σύγχρονη κοινωνία.

    Η γραφή της Julia Quinn σε μαγνητίζει από τις πρώτες κιόλας σελίδες. Ο λόγος της είναι απλός, αλλά η ιστορία που έχει δημιουργήσει είναι καλογραμμένη και μαγεύει τον αναγνώστη, μεταφέροντάς τον σε μία άλλη εποχή. Το ρομάντζο, το δράμα, το χιούμορ είναι τρεις λέξεις που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να χαρακτηρίσουν το βιβλίο. Αυτά τα στοιχεία βρίσκονται σε ισορροπία και το αποτέλεσμα ικανοποιεί αυτούς που αγαπούν το συγκεκριμένο είδος. Η ιστορία της Ελοΐζ μπορεί να μην είναι τόσο ανατρεπτική ή "θορυβώδης", όσο των  αδερφών της, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι περνάει αδιάφορη. Κερδίζει τις εντυπώσεις και χαρίζει ένα ευχάριστο αναγνωστικό ταξίδι.

    Όσο αφορά τους χαρακτήρες, για ακόμη μία φορά οι δύο κεντρικοί ήρωες της υπόθεσης, η Ελοΐζ και ο Φίλιπ, είναι άκρως ενδιαφέροντες και παρουσιάζονται στον αναγνώστη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η συγγραφέας δεν κάνει "ξερές" και βαρετές περιγραφές. Αντίθετα, περιγράφει τις προσωπικότητές τους μέσα από τις πράξεις τους και τα λεγόμενά τους. Αξίζει να γίνει αναφορά στους διαλόγους μεταξύ των δύο βασικών χαρακτήρων, οι οποία στα περισσότερα σημεία του βιβλίου είναι απολαυστικοί και αστείοι.

    Σε γενικές γραμμές,  το "Αιώνια Δικός Σου" αποτελεί μία συνέχεια της σειράς που δεν υστερεί ιδιαίτερα σε κάτι σε σχέση με τα προηγούμενα βιβλία. Είναι ένα ανάλαφρο ανάγνωσμα που σου φτιάχνει τη διάθεση και σου προσφέρει μία όμορφη εμπειρία ανάγνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ζώνη 5 (Κριτική Βιβλίου)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: «Καλώς ήρθατε στη ΖΩΝΗ ΠΕΝΤΕ. Εδώ απαγορεύΟΝται η θλίψη και κάθε της έκφραση. Εδώ απαγορεύΟΝται το...