Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

Το Μυστικό Φαρμακείο (Κριτική Βιβλίου)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου 


Περίληψη:
Μια ξεχασμένη ιστορία, ένα υπόγειο δίκτυο γυναικών, μια δηλητηριώδης κληρονομιά εκδίκησης.

Καλωσορίσατε στο μυστικό φαρμακείο. Κρυμμένο στα βάθη του Λονδίνου του δέκατου όγδοου αιώνα, εκτελεί για την πελατεία του κάποιες πολύ ιδιαίτερες παραγγελίες. Γυναίκες απ’ όλη την πόλη συζητούν ψιθυριστά για μια μυστηριώδη γυναίκα, τη Νέλα, η οποία πουλάει καλά κρυμμένα δηλητήρια για να τα χρησιμοποιήσουν ενάντια στους καταπιεστικούς συζύγους τους. Όμως ο σκοτεινός κόσμος της Νέλα θα αρχίσει να κινδυνεύει όταν η νεότερη πελάτισσά της, η δωδεκάχρονη Ελάιζα, κάνει ένα μοιραίο λάθος.

Διακόσια χρόνια αργότερα, η επίδοξη ιστορικός Καρολάιν Πάρσγουελ ανακαλύπτει ένα παμπάλαιο μπουκαλάκι φαρμακοποιού στον Τάμεση και αρπάζει την ευκαιρία να ερευνήσει την προέλευσή του σε μια προσπάθεια να ξεχάσει τη φρικτή προδοσία του άπιστου συζύγου της. Όταν όμως ανακαλύπτει τη σύνδεση ανάμεσα στο μπουκαλάκι και τις άλυτες εδώ και αιώνες δολοφονίες της φαρμακοποιού, το ταραχώδες παρόν της Καρολάιν προσκρούει σε μια εκρηκτική ιστορία, η οποία δένει τη μοίρα της με τη μοίρα της Νέλα και της Ελάιζα, και παίρνει μια απρόσμενη τροπή που διαπερνά το φράγμα του χρόνου.

Συγγραφέας: Sarah Penner

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος.

*Ευχαριστώ τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος για το αντίτυπο.* 

     "Το μυστικό φαρμακείο" είναι ένα ατμοσφαιρικό μυθιστόρημα που χαρακτηρίζεται έντονα από το στοιχείο του μυστηρίου. Ακολουθεί τρεις διαφορετικές γυναίκες, την Καρολάιν, τη Νέλα και την Ελάιζα, οι ιστορίες των οποίων έχουν κάποια σχέση μεταξύ τους.

    Η συγγραφέας σε βάζει αμέσως στο νόημα της ιστορίας και σου κερδίζει το ενδιαφέρον από τις πρώτες κιόλας σελίδες. Ο τρόπος που ξεδιπλώνεται η πλοκή είναι εξαιρετικός, καθώς οι εναλλαγές παρελθόντος και παρόντος δεν μπερδεύουν καθόλου τον αναγνώστη. Η υπόθεση έχει να κάνει μεταξύ άλλων με τη γυναικεία αλληλεγγύη, αν και αυτή παρουσιάζεται με μία παράξενη οπτική. Το κουβάρι του μυστηρίου που προσπαθεί να λύσει η Καρολάιν στο παρόν ξετυλίγεται σταδιακά, δημιουργώντας αγωνία και ανυπομονησία σε αυτόν που διαβάζει. Το τέλος κρύβει εκπλήξεις και σε αφήνει με τις καλύτερες εντυπώσεις για αυτό που μόλις διάβασες.

    Η Καρολάιν, η Νέλα και η Ελάιζα είναι τρεις διαφορερικές γυναίκες που φαινομενικά είναι χαμηλών τόνων, αλλά κρύβουν μεγάλη δύναμη μέσα τους. Η παρουσίασή τους γίνεται κυρίως μέσα από τον τρόπο που συμπεριφέρονται και σκέφτονται και όχι μέσω μίας ξερής περιγραφής της εξωτερικής εμφάνισης και του χαρακτήρα τους. Είναι άξιες θαυμασμού και γίνονται αγαπητές, ακόμη και η Νέλα που χρησιμοποιεί το φαρμακείο της για να πουλά δηλητήρια, τα οποία προορίζονται μόνο για άνδρες.

    Ολοκληρώνοντας, "Το μυστικό φαρμακείο" είναι ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα που θα σας χαρίσει ένα άκρως ενδιαφέρον αναγνωστικό ταξίδι. Είναι ιδανικό για όσους απολαμβάνουν να διαβάζουν βιβλία μυστηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

'Ενα Καλοκαίρι Χωρίς Κανόνες

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Όταν η Μέρεντιθ Φοξ έχασε την αδελφή της, την Κλερ, πριν από δεκαοκτώ μήνες, απομονώθηκε τελείως....