Τρίτη 8 Μαρτίου 2022

Ο Ρομαντικός Κύριος Μπρίτζερτον (Κριτική Βιβλίου)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου


Περίληψη: Η καλόκαρδη και οξυδερκής Πενέλοπε Φέδερινγκτον είναι από πάντα ερωτευμένη με τον Κόλιν Μπρίτζερτον, τον αδελφό της καλύτερής της φίλης. Για τη μισή της ζωή τον παρακολουθεί από την απόσταση που ορίζουν οι κανόνες και πιστεύει ότι γνωρίζει τα πάντα για εκείνον. Όμως ακόμα και οι πιο άσπιλοι φαινομενικά άνθρωποι, κρύβουν μέσα τους βαθιά ένα μυστικό.

Ο Κόλιν Μπρίτζερτον έχει κουραστεί με τους κύκλους της υψηλής κοινωνίας που τον θεωρούν αποκλειστικά έναν ανεγκέφαλο γόη και ασχολούνται με τα λιβελλογραφήματα που γράφει για εκείνον η λαίδη Γουίσλνταουν, η περίφημη συγγραφέας της σκανδαλοθηρικής φυλλάδας. Ενώ προσπαθεί να πολεμήσει τις φήμες, η ζωή του παίρνει νέα αναπάντεχη τροπή, όταν ανακαλύπτει ότι η φαινομενικά άσπιλη Πενέλοπε Φέδερινγκτον κρύβει κι εκείνη βαθιά μέσα της ένα ανομολόγητο μυστικό.

Συγγραφέας: Julia Quinn

Κυκλοφορεί από τις  Εκδόσεις Elxis.

    "Ο Ρομαντικός Κύριος Μπρίτζερτον" είναι το τέταρτο βιβλίο της ρομαντικής σειράς εποχής με κεντρικούς ήρωες τα μέλη της οικογένειας Μπρίτζερτον. Σε αυτό διαβάζουμε για την όμορφη και αναπάντεχη σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στον Κόλιν Μπρίτζερτον και την Πενέλοπε Φέδερινγκτον.

    Πρόκειται για ένα ευχάριστο ανάγνωσμα που σου φτιάχνει τη διάθεση, ωστόσο δε λείπουν και μερικές δόσεις δράματος. Το γεγονός ότι η ιστορία εξελίσσεται σε παλαιότερη εποχή, κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρουσα την ανάγνωσή του. Πέρα από το ρομάντζο, η υπόθεση χαρακτηρίζεται από μπόλικο μυστήριο, ενώ υπάρχουν και αρκετά κοινωνικά μηνύματα που παραδόξως αφορούν και τη σύγχρονη εποχή. Η πλοκή χρονικά κυλάει ομαλά, χωρίς να υπάρχουν εναλλαγές παρόντος και παρελθόντος, αλλά σε κάθε κεφάλαιο η αφήγηση εστιάζει σε έναν από τους δύο κεντρικούς ήρωες. Παράλληλα, γίνονται αναφορές και στους χαρακτήρες που γνωρίσαμε στα προηγούμενα βιβλία και σε αυτούς που θα γνωρίσουμε καλύτερα στα επόμενα.

    Ο Κόλιν και η Πενέλοπε συνθέτουν ένα φαινομενικά αταίριαστο ζευγάρι. Όσο όμως εξελίσσεται η ιστορία, γίνεται φανερό το πόσο ταιριαστοί είναι και η χημεία που υπάρχει μεταξύ τους είναι προφανής. Η συγγραφέας παρουσιάζει τους ήρωές της με μεγάλη λεπτομέρεια και το καταφέρνει, χωρίς να κουράζει τον αναγνώστη με περιττές περιγραφές. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι διάλογοι μεταξύ των χαρακτήρων είναι εξαιρετικά καλογραμμένοι και αποτελούν ίσως το πιο δυνατό κομμάτι του βιβλίου.

    Ολοκληρώνοντας, "Ο Ρομαντικός Κύριος Μπρίτζερτον" είναι ένα ρομαντικό μυθιστόρημα εποχής που θα ικανοποιήσει αυτούς που αγαπούν τέτοιου είδους ιστορίες. Θα σας κρατήσει καλή συντροφιά και θα σας δημιουργήσει θετικά συναισθήματα, καθώς το διαβάζετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...