Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Το Βιβλιοπωλείο των Μικρών Θαυμάτων (Κριτική Βιβλίου)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου 


Περίληψη: Η νεαρή αρχαιολόγος Άγκνες Μαρτί μετακομίζει από τη Βαρκελώνη στο Λονδίνο ψάχνοντας δουλειά. Λίγο αφότου φτάσει στην πόλη, ενώ περπατάει στο Τεμπλ, μια ξαφνική νεροποντή την αναγκάζει να αναζητήσει καταφύγιο στο Moonlight Books, ένα πολύ ιδιαίτερο βιβλιοπωλείο. Ο ιδιοκτήτης ψάχνει υπάλληλο· η Άγκνες γοητεύεται από την ιδιαίτερη προσωπικότητά του και αποφασίζει να δεχτεί τη θέση. Ο καιρός περνάει και η Άγκνες αρχίζει να μαθαίνει τον στριφνό χαρακτήρα του αφεντικού της και τις εκκεντρικότητες των τακτικών πελατών, του χαρισματικού αγοριού που θέλει να γίνει αστροναύτης, της κυρίας με τα βιολετί μαλλιά. Νιώθει να παρασύρεται από τη μαγεία αυτού του αξιαγάπητου βιβλιοπωλείου. Ώσπου μια μέρα, ένα πολύτιμο βιβλίο εξαφανίζεται. Ο επιθεωρητής Τζον Λόκγουντ αναλαμβάνει να ερευνήσει την υπόθεση, διαταράσσοντας την ηρεμία και τη γαλήνη της Άγκνες.

Συγγραφέας: Monica Gutierrez

Βαθμολογία: 4/5

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.

*Ευχαριστώ τις Εκδόσεις Μεταίχμιο για το αντίτυπο.* 

    "Το βιβλιοπωλείο των μικρών θαυμάτων" είναι ένα ιδιαίτερα ευχάριστο μυθιστόρημα που σου φτιάχνει τη διάθεση. Η Άγκνες είναι αρχαιολόγος και μετακομίζει από την Βαρκελώνη στο Λονδίνο για ένα καλύτερο εργασιακό μέλλον. Παρά τις προσπάθειές της, δεν καταφέρνει να εργαστεί στο αντικείμενό της και τελικά βρίσκει δουλειά σε ένα βιβλιοπωλείο. Εκεί θα γνωρίσει ανθρώπους και θα αποκτήσει εμπειρίες που θα την αλλάξουν με τρόπους που δε θα μπορούσε να φανταστεί. 

    Η γραφή της  Monica Gutierrez σε παρασέρνει, σε κρατά προσηλωμένο/-η στην ανάγνωση και σου δημιουργεί όμορφα συναισθήματα. Η αφήγηση και η πλοκή κυλούν αβίαστα, παρότι η ιστορία δεν έχει κάτι το ξεχωριστό. Οι περιγραφές είναι όσο λεπτομερείς χρειάζεται και σου δημιουργούν όμορφες εικόνες στο μυαλό. Η αίσθηση που σου αφήνει το βιβλίο αφού το ολοκληρώσεις είναι γλυκιά. Αυτό που σου μένει είναι μία πιο καλή διάθεση και μία πιο θετική σκέψη.

    Οι χαρακτήρες του βιβλίου έχουν μοναδικές προσωπικότητες που δεν της συναντάς συχνά. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η κεντρική ηρωίδα Άγκνες έχει τα πιο "συνηθισμένα" χαρακτηριστικά. Από την άλλη πλευρά, ο βιβλιοπώλης, ο κύριος Λίβινγκστον και ένα παιδί που συχνάζει στο βιβλιοπωλείο και έχει το όνομα Όλιβερ Τουίστ, αποτελούν δύο εκκεντρικούς ήρωες που δίνουν ένα παραπάνω ενδιαφέρον στο αναγνωστικό ταξίδι.

    Γενικά, "Το βιβλιοπωλείο των μικρών θαυμάτων" αποτελεί ένα ανάγνωσμα που διεγείρει όλες τις αισθήσεις. Είναι γεμάτο όμορφες εικόνες, μυρωδιές και συναισθήματα. Θα κάνει τον κάθε βιβλιοφάγο εκεί έξω να έχει μία αίσθηση ζεστασιάς, καθώς το διαβάζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...