Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021

Μακρύ Φωτεινό Ποτάμι (Κριτική Βιβλίου)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου 


Περίληψη:
Λεωφόρος Κένσινγκτον, Φιλαδέλφεια, ΗΠΑ

Σε μία γειτονιά της Φιλαδέλφειας που μαστίζεται από την κρίση των οπιοειδών, δύο κάποτε αχώριστες αδελφές κινούνται πλέον σε εντελώς διαφορετικά μονοπάτια. Η μία, η Κέισι, ζει στους δρόμους εγκλωβισμένη στη μέγγενη των ναρκωτικών. Η άλλη, η Μίκι, κάνει περιπολίες για το 24ο αστυνομικό τμήμα με το περιπολικό της. Η Μίκι έχει χρόνια να μιλήσει με την αδελφή της, όμως ποτέ δεν έχει πάψει να ανησυχεί γι’ αυτήν.

Όταν στη Λεωφόρο αρχίζουν να εμφανίζονται οι σοροί δολοφονημένων ιερόδουλων, ο αρχηγός της αστυνομίας θέλει να θάψει την είδηση. Όμως, καθώς η μυστηριώδης σειρά από φόνους παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις, η Μίκι είναι αποφασισμένη να ανακαλύψει τον ένοχο και να βρει την αδελφή της προτού να είναι πολύ αργά και γίνει η Κέισι το επόμενο θύμα.

Ποιος είναι ο δολοφόνος της Λεωφόρου;
Γιατί η Κέισι και η Μίκι έχουν χάσει κάθε επαφή;

Συγγραφέας: Λιζ Μουρ

Βαθμολογία: 4/5

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μίνωας.

*Ευχαριστώ τις Εκδόσεις Μίνωας για το αντίτυπο.* 

   Το βιβλίο της Λιζ Μουρ με τίτλο "Μακρύ Φωτεινό Ποτάμι" είναι ένα ατμοσφαιρικό ψυχολογικό θρίλερ με βασικά θέματα τη χρήση ουσιών και τους οικογενειακούς δεσμούς. Η Μίκι και η Κέισι είναι αδερφές, όμως έχουν πάρει εντελώς διαφορετικούς δρόμους στη ζωή τους. Η πρώτη είναι αστυνομικός, ενώ η δεύτερη προσπαθεί να επιβιώσει, όντας εξαρτημένη από τα ναρκωτικά. Όταν η αστυνομία βρίσκει όλο και πιο συχνά δολοφονημένες νεαρές γυναίκες στην περιοχή, η Μίκι αρχίζει να ανησυχεί για την αδερφή της.

    Η αφήγηση είναι πρωτοπρόσωπη, από την πλευρά της Μίκι, και κινείται σε δύο χρονικές στιγμές, στο παρόν και στο παρελθόν, με τις εναλλαγές ανάμεσά τους να είναι συχνές. Η ιστορία σε συνδυασμό με κάποιες ανατροπές στην πλοκή, οι οποίες δίνονται σταδιακά και δεν αγγίζουν την υπερβολή, κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον για ανάγνωση. Παράλληλα, η συγγραφέας καταφέρνει να δημιουργήσει το κατάλληλο "σκοτεινό¨σκηνικό για την εξέλιξη της υπόθεσης και ο αναγνώστης από τα πρώτα κεφάλαια μπαίνει στο κλίμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο βιβλίο υπάρχουν κάποιες σκηνές που αφορούν την χρήση ουσιών, οι οποίες ενδεχομένως να ενοχλήσουν κάποιους αναγνώστες.

   Η κεντρική ηρωίδα του βιβλίου, η Μίκι, περιγράφεται σε βάθος και η χρήση του πρώτου προσώπου στην αφήγηση βοηθά στην καλύτερη κατανόηση και ερμηνεία των πράξεων. Δεν είναι από τους χαρακτήρες βιβλίων που σου μένουν για καιρό στο μυαλό ή που γίνονται από τους αγαπημένους σου. Ωστόσο, νιώθεις μια συμπάθεια προς αυτήν και όσο προχωρά η ιστορία σου δημιουργούνται όλο και πιο θετικές εντυπώσεις για την προσωπικότητά της.

   Γενικά, το "Μακρύ Φωτεινό Ποτάμι"  είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ που έχει και μερικά στοιχεία αστυνομικού και κοινωνικού μυθιστορήματος. Αν το συγκεκριμένο είδος είναι στις προτιμήσεις, είναι μία καλή επιλογή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...