Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

Θεοί και Δαίμονες-Κυριαρχία (Κριτική Βιβλίου)

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου


Περίληψη: Η Μέγκαν δεν θα είναι ποτέ όπως πριν.

Αναγκασμένη να ζήσει μακριά από τον Γκέιλ, έφυγε από τη Νόρθεα με έναν σκοπό: να ελευθερώσει τον Κορβίνιους από τις φυλακές και να μάθει το μυστικό του για να διορθώσει το λάθος της. Να αναστήσει τον αδερφό της.
 
Με τον Μέισον στο πλευρό της, ξεκινά τη μεγάλη της αποστολή.
Όμως, οι πραγματικοί εχθροί τούς περιμένουν εκεί, μαζί με νέα μυστικά που θα αλλάξουν για πάντα τον κόσμο των Λερόιλ, των Θεών και των ανθρώπων. Η καταιγίδα των αποκαλύψεων φέρνει τη Μέγκαν αντιμέτωπη με Αρχαίους Θεούς, συμμαχίες και πολέμους, οικογενειακά μυστικά, κατάρες των Θεών και το δαιμονικότερο πλάσμα που στοιχειώνει τα όνειρα των ανθρώπων.
 
Οι σύμμαχοί της λιγοστεύουν. Ρεμόρ και Λερόιλ αλλάζουν. Κανείς δεν είναι όπως πριν. Κανείς δεν είναι ασφαλής.
Και κάποιος πρέπει να πεθάνει.
 
Η Μέγκαν θα βρεθεί ενώπιον του μεγαλύτερου διλήμματος: Μήπως το να φέρει πίσω τον αδερφό της σημαίνει πως θα χάσει για πάντα τον αγαπημένο της;

Συγγραφέας: Μαρία Βρυσανάκη

Βαθμολογία: 3/5

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Λυκόφως

   Η "Κυριαρχία" είναι το τρίτο βιβλίο της σειράς φαντασίας "Θεοί και Δαίμονες" της Μαρίας Βρυσανάκη. Κεντρική ηρωίδα είναι η Μέγκαν, η οποία αυτή τη φορά θέλει να επαναφέρει στη ζωή τον αδερφό της, Ρόναλντ. Για να το καταφέρει αυτό, πρέπει να ελευθερώσει τον Κορβίνιους, ώστε να της δώσει τις απαραίτητες πληροφορίες για την ανάσταση.

   Το βιβλίο έχει ένα δυναμικό ξεκίνημα γεμάτο δράση και περιπέτεια που δημιουργεί υψηλές προσδοκίες για το τι πρόκειται να ακολουθήσει. Ωστόσο, στο μέσο της ιστορίας οι ρυθμοί πέφτουν και η εξέλιξη της πλοκής φρενάρει. Η συγγραφέας χρησιμοποιεί την πρωτοπρόσωπη αφήγηση, κυρίως από τρία διαφορετικά πρόσωπα, την Μέγκαν, τον Τζέισεν και τη Σάρα. Τα κομμάτια της Μέγκαν εξυπηρετούν περισσότερα την εξέλιξη της πλοκής και είναι τα πιο απολαυστικά. Στα αποσπάσματα του Τζέισεν και της Σάρα, δίνεται περισσότερο έμφαση στη μεταξύ τους σχέση που αρχίζει να αναπτύσσεται. Αυτό δεν είναι από μόνο του αρνητικό. Το στοιχείο που ίσως ξενίσει τον αναγνώστη είναι οι ερωτικές/σεξουαλικές σκηνές, οι οποίες θα μπορούσαν να είναι λιγότερες. Στα τελευταία κεφάλαια οι ρυθμοί ανεβαίνουν ξανά και η αγωνία αυτού που διαβάζει κορυφώνεται. Οι νέες πληροφορίες που προκύπτουν από το βιβλίο, σε κάνουν να θέλεις να διαβάσεις και το επόμενο.

   Οι χαρακτήρες είναι καλογραμμένοι και έχουν εξελιχθεί σε σχέση με τα προηγούμενα βιβλία. Η Μέγκαν είναι μία ηρωίδα άξια θαυμασμού και η προσωπικότητά της την κάνει ιδιαίτερα συμπαθητική. Η Σάρα και ο Τζέισεν δεν κερδίζουν τις εντυπώσεις, όσο η Μέγκαν, αλλά η συγγραφέας τους σκιαγραφεί εκτενώς.

   Γενικά,  το "Θεοί και Δαίμονες-Κυριαρχία" είναι ένα ανάγνωσμα που θα σου παρακαλέσει αγωνία και θα σε συνεπάρει, αλλά θα υπάρξουν σημεία που θα μειωθεί το ενδιαφέρον σου για ανάγνωση. Αν σου αρέσει η σειρά, αξίζει να το διαβάσεις, καθώς γίνονται κάποιες φοβερές αποκαλύψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...