Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

Clouds (Κριτική Ταινίας)

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου


Περίληψη: Ο νεαρός μουσικός Zach Zobiech ανακαλύπτει ότι ο καρκίνος του έχει εξαπλωθεί και ότι έχει μόνο λίγους μήνες ζωής. Έχοντας περιορισμένο χρόνο, εξακολουθεί να προσπαθεί για να πραγματοποιήσει το όνειρό του και κάνει ένα άλμπουμ, χωρίς να περιμένει αυτό που θα ακολουθήσει.

Πρωταγωνιστούν: Fin Argus, Neve Campbell, Sabrina Carpenter

Βαθμολογία: 7/10

   Η ταινία "Clouds" βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και παρουσιάζει την ιστορία του Zach Zobiech. Ο Zach είναι έφηβος και έχει καρκίνο, αυτό όμως δεν τον εμποδίζει απ΄το να κυνηγήσει το όνειρό του. Μαζί με την φίλη του ανεβάζουν ένα μουσικό βίντεο στο διαδίκτυο, χωρίς να περιμένουν την επιτυχία που θα ακολουθήσει.

   Πρόκειται για μία συγκινητική ταινία που δείχνει το μεγαλείο της ψυχής ενός νεαρού ανθρώπου που παρότι έχει μόνο λίγους μήνες ζωής, εξακολουθεί να πιστεύει στο όνειρό του να γίνει μουσικός και να παλεύει γι' αυτό. Η θεματολογία της ταινίας δεν είναι κάτι το καινούριο, ωστόσο το γεγονός ότι αφορά μία πραγματική ιστορία την κάνει εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Αν και πραγματεύεται το θέμα του καρκίνου και του επικείμενου θανάτου ενός εφήβου, δεν μένει μόνο σε αυτό, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα στον θεατή. Από τη μία νιώθει λύπη και από την άλλη βιώνει μία αίσθηση αισιοδοξίας, ενώ δε λείπουν και οι στιγμές γέλιου που προκύπτουν από χιουμοριστικές σκηνές.

   Ο πρωταγωνιστής Fin Argus αποδίδει με πολύ καλό τρόπο τον χαρακτήρα του Zach, ενώ έχουν και μεγάλη ομοιότητα στην εξωτερική εμφάνιση. Με την ερμηνεία του καταφέρνει να περάσει σε όποιον παρακολουθεί τα όσα βιώνει ο Zach όσο αφορά την ασθένειά του και την επιτυχία του στο τραγούδι. 

   Γενικά, το "Clouds" είναι μία δραματική ταινία που παρά το βαρύ της θέμα βλέπεται ευχάριστα και δίνει μαθήματα ζωής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...