Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

Σώσε Με (Κριτική Βιβλίου)

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Περίληψη: Αναπνέει με δυσκολία. Την κοιτώ και της υπόσχομαι πως θα φύγουμε αποκεί μέσα. Είναι η στιγμή που η προσταγή της χώνεται μέσα στο κεφάλι μου σαν ακοίμητος φρουρός που διατάζει, κι εγώ υπακούω. «Σώσε με» λέει.

Με αφορμή το μνημόσυνο του πατέρα της, η Νικόλ Πομάνου, μια νεαρή καλλιτέχνις ξυλογλυπτικής, επισκέπτεται το χωριό της, το Κρυφό, για να συναντήσει τη μητέρα και τις δυο αδελφές της.
Η μικρότερη αδελφή της δεν εμφανίζεται στο καθορισμένο ραντεβού. Η εξαφάνισή της θα δοκιμάσει τους δεσμούς της οικογένειας. Για να τη σώσουν, πρέπει να αντιμετωπίσουν τα μυστικά που τόσα χρόνια έκρυβαν στο Δάσος των Μανιταριών.
Την ίδια στιγμή, στον υγρότοπο του Εθνικού Πάρκου Θράκης, η αστυνόμος Λουκίδη ανακαλύπτει το παραμορφωμένο πτώμα μιας γυναίκας...

Συγγραφέας: Δημήτρης Σίμος

Βαθμολογία: 5/5

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.

*Ευχαριστώ τις Εκδόσεις Μεταίχμιο για το αντίτυπο.* 

   Το "Σώσε Με" είναι ένα καθηλωτικό ψυχολογικό θρίλερ που έχει αρκετά στοιχεία αστυνομικού μυθιστορήματος.  Τρεις αδερφές συναντιούνται κάθε χρόνο στο χωριό τους, το Κρυφό, για να τιμήσουν μαζί με τη μητέρα τους τη μνήμη του νεκρού πατέρα τους. Αυτή τη φορά όμως, συμβαίνει κάτι αναπάντεχο. Η μικρότερη αδερφή, η Άλκηστις δεν εμφανίζεται την ημέρα του μνημόσυνου. 

   Ο συγγραφέας με τις περιγραφές του σε μεταφέρει νοερά στα μέρη που εξελίσσεται η ιστορία. Με το που πιάνεις το βιβλίο στα χέρια σου και ξεκινάς να το διαβάζεις, απορροφάσε πλήρως από τα όσα συμβαίνουν. Παράλληλα με την βασική υπόθεση που είναι η εξαφάνιση της Άλκηστις, διαβάζουμε και για τις αστυνομικές έρευνες της αστυνόμου Λουκίδη, η οποία προσπαθεί να διαλευκάνει τις μυστηριώδεις δολοφονίες γυναικών στην περιοχή. Ο συνδυασμός των ιστοριών και οι αναδρομές στο παρελθόν γίνονται με τον καλύτερο τρόπο, καθώς όλα ξεκαθαρίζουν στο τέλος και δεν μένει κάτι που να μην εξηγηθεί. 

   Όσο αφορά τους χαρακτήρες, παρόλο που είναι αρκετοί, είναι όλοι τους σωστά δομημένοι. Ο καθένας που διαβάζει το βιβλίο, σίγουρα θα νιώσει να ταυτίζεται, να συμπονεί ή να συμπαθεί κάποιον από αυτούς, αφού είναι τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους. Προσωπικά ξεχώρισα τη μεσαία αδερφή, τη Νικόλ. 

   Γενικά, το "Σώσε Με" είναι ένα ατμοσφαιρικό και καλογραμμένο ψυχολογικό θρίλερ που σε κρατά σε αγωνία και σου επιφυλάσσει διάφορες ανατροπές και εκπλήξεις. Είναι από τα βιβλία που αξίζει να διαβάσετε, ειδικά αν είστε λάτρεις του είδους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...