Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020

Ο Τραυματιοφορέας (Κριτική Ταινίας)

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Περίληψη: Αδυνατώντας να αντιμετωπίσει τη νέα του πραγματικότητα στην αναπηρική καρέκλα, ο Άνχελ παθαίνει εμμονή με την γυναίκα που τον άφησε και βάζει μπροστά ένα σχέδιο εκδίκησης.

Πρωταγωνιστούν: Mario Casas, Déborah François, Guillermo Pfening

Βαθμολογία: 6/10

   Η ταινία με τίτλο "Ο Τραυματιοφορέας" είναι ένα ισπανικό ψυχολογικό θρίλερ που σε κρατά σε αγωνία, αλλά δεν καταφέρνει κάτι περισσότερο από αυτό. Ο Άνχελ μετά από ένα ατύχημα εν ώρα εργασίας καταλήγει σε αναπηρικό αμαξίδιο. Η νέα του κατάσταση επηρεάζει τη σχέση του με τη σύντροφό του, καθώς ο Άνχελ αλλάζει συμπεριφορά και αρχίζει να συμπεριφέρεται με έναν παράξενο τρόπο.

   Το σενάριο διατηρεί σταθερό το ενδιαφέρον του θεατή, ωστόσο είναι απλοϊκό και δεν έχει ιδιαίτερα στοιχεία έκπληξης και ανατροπής. Βέβαια στο τέλος υπάρχει μία κορύφωση και σου αφήνει κυρίως θετικές εντυπώσεις. Η πλοκή στην αρχή είναι λίγο αργή, αλλά στη συνέχεια αυξάνονται οι ρυθμοί και μαζί τους η αγωνία κορυφώνεται. 

   Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι καλές, ενώ θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο Mario Casas (Άνχελ), ο οποίος πρωταγωνιστεί, ξεχωρίζει. Ίσως αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι υποδύεται έναν ιδιόμορφο χαρακτήρα. 

   Γενικά, "Ο Τραυματιοφορέας" είναι μία μέτρια ταινία που όμως θα την έβλεπε "ευχάριστα" κάποιος που παρακολουθεί ψυχολογικά θρίλερ. Δεν είναι σε καμία περίπτωση κακή, αλλά κάτι της λείπει για να πούμε ότι είναι από αυτές που δεν πρέπει να χάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...