Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

Σκοτεινά Πρόσωπα (Κριτική Βιβλίου)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Περίληψη:
Μια υπόθεση του ειδικού πράκτορα Τομ Λανγκ. Πέντε αλλοδαποί πληροφοριοδότες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και ο σύνδεσμός τους στην Ελληνική Αστυνομία βρίσκονται νεκροί. Ο Άντριου Κούπερ, στέλεχος μεγάλης εταιρείας περιβαλ­λοντολογικών μελετών,
ακούει τη γυναίκα του στο τηλέφωνο να συνωμοτεί για την εξόντωσή του και τρομοκρατείται.
Εγκέφαλος είναι ο Αλεξάντρ Ούτκιν, Ρώσος επιχειρηματίας, που έχει σκοπό να τον βγάλει από τη μέση
προκειμένου να υλοποιήσει την επένδυση που έχει κάνει για φτηνό φυσικό αέριο. Ο Τομ Λανγκ, αποσπασμένος ειδικός πράκτορας στην Ευρωπαϊκή Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, θα έρθει στην Ελλάδα και σε συνεργασία
με την Ελληνική Αντιτρομοκρατική θα προσπαθήσει να επιλύσει τις δύο υποθέσεις. Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και οι ανατροπές τέτοιες που κόβουν την ανάσα.
Τα Σκοτεινά Πρόσωπα είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς με πρωταγωνιστή τον ειδικό πράκτορα Τομ Λανγκ.
Συγγραφέας: Λουκάς Κατσώνης
Βαθμολογία: 5/5
Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Λιβάνη.
*Ευχαριστώ τις Εκδόσεις Λιβάνη και τον συγγραφέα για το αντίτυπο.*

   Το βιβλίο με τίτλο "Σκοτεινά Πρόσωπα" είναι ένα αστυνομικό μυθιστόρημα με μπόλικο σασπένς και αρκετή δράση. Ο ειδικός πράκτορας Τομ Λανγκ πηγαίνει από το Λονδίνο στην Αθήνα και σε συνεργασία με την Ελληνική Αντιτρομοκρατική καλείται να λύσει δύο υποθέσεις.
   Είναι ένα καλογραμμένο βιβλίο με μία ιστορία που τραβά κατευθείαν το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Τα σχετικά μικρά κεφάλαια, το κάνουν να διαβάζεται γρήγορα και εύκολα. Η πλοκή δεν είναι απλοϊκή, αντίθετα έχει πολλές πτυχές. Στο τέλος, το κάθε κομμάτι του παζλ μπαίνει στη θέση του και δεν υπάρχει κάτι που να μην εξηγείται επαρκώς. Ο συγγραφέας είναι περιγραφικός όσο χρειάζεται και γράφει όσα είναι απαραίτητα για την εξέλιξη της ιστορίας, χωρίς να πλατειάζει και να αναλώνεται σε ασήμαντες λεπτομέρειες.
   Όσο αφορά τους χαρακτήρες, μεγαλύτερη έμφαση δίνεται στην περιγραφή του κεντρικού ήρωα Τομ Λανγκ. Διαβάζοντας το βιβλίο ανακαλύπτεις διαφορετικές πλευρές της προσωπικότητάς του, αλλά και γεγονότα και καταστάσεις που βίωσε στο παρελθόν. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να σχηματίσεις μία ολοκληρωμένη εικόνα για αυτόν. Στους δευτερεύοντες χαρακτήρες δε δίνεται τόσο μεγάλη έμφαση. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι είναι κακογραμμένοι. Δίνονται στον αναγνώστη οι απαραίτητες πληροφορίες που αφορούν τόσο την εξωτερική τους εμφάνιση όσο και την προσωπικότητά τους.
   Γενικά, τα "Σκοτεινά Πρόσωπα" είναι ένα εξαιρετικό αστυνομικό μυθιστόρημα που σίγουρα θα αρέσει σε όσους αγαπούν το είδος. Έχει αγωνία, κρατά το ενδιαφέρον και είναι ευκολοδιάβαστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

'Ενα Καλοκαίρι Χωρίς Κανόνες

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Όταν η Μέρεντιθ Φοξ έχασε την αδελφή της, την Κλερ, πριν από δεκαοκτώ μήνες, απομονώθηκε τελείως....