Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

Upload (Κριτική Σειράς)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Περίληψη:
Ένας άνδρας έχει τη δυνατότητα να επιλέξει το πώς θα είναι η ζωή του μετά τον πρόωρο θάνατό του, ανεβάζοντας τη συνείδησή του σε έναν ψηφιακό κόσμο. Καθώς προσαρμόζεται στην καινούρια του ζωή και επικοινωνώντας συχνά με τον "άγγελό" του (βρίσκεται στον πραγματικό κόσμο και τον βοηθά), αρχίζουν να προκύπτουν ερωτήματα σχετικά με τις συνθήκες του θανάτου του.
Πρωταγωνιστούν: Robbie Amell, Andy Allo, Zainab Johnson
Βαθμολογία: 7.5/10

   Το "Upload" είναι μία σειρά επιστημονικής φαντασίας που έχει ταυτόχρονα στοιχεία κωμωδίας και δράματος. Ο Nathan Brown είναι ένας νεαρός προγραμματιστής εφαρμογών και μία ημέρα έχει ένα ατύχημα με το αυτοκίνητό του, το οποίο τον οδηγεί στο νοσοκομείο. Εκεί καλείται να επιλέξει αν θα ρισκάρει να χειρουργηθεί ή αν θα επιλέξει τον σίγουρο τρόπο για να παραμείνει ζωντανός, ανεβάζοντας τη συνείδησή του σε έναν ψηφιακό κόσμο.
   Η σειρά αποτελείται από 10 επεισόδια διάρκειας 25-30 λεπτών που είναι αρκετά για να υπάρξουν πολλές εξελίξεις από το πρώτο έως το τελευταίο. Η υπόθεση λαμβάνει χώρα στο μέλλον και οι καταστάσεις που επικρατούν σε αυτόν τον μελλοντικό κόσμο, καθώς και αυτά που τον χαρακτηρίζουν παρουσιάζονται λεπτομερώς στον θεατή. Το χτίσιμο του κόσμου δηλαδή είναι προσεγμένο και δεν έχει κενά ή παραλήψεις. Παρακολουθείται ευχάριστα, αφού έχει πολλά κωμικά στοιχεία, αλλά η θεματολογία της συνολικά είναι στενάχωρη και σε βάζει σε σκέψεις.
   Ο Nathan είναι ένας προσιτός κεντρικός χαρακτήρας που γίνεται αμέσως αγαπητός σε αυτόν που παρακολουθεί, ενώ πολύ πιθανόν είναι να νιώσεις συμπόνια για αυτόν. Η αλληλεπίδρασή του με την "άγγελό" του, Nora, είναι από τα θετικά στοιχεία της σειράς. Έχουν καλή χημεία μεταξύ και συχνά οι διάλογοι μεταξύ τους προκαλούν γέλιο.
   Γενικά, αξίζει να παρακολουθήσει κανείς τη σειρά "Upload". Έχει ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη ιστορία και παρότι διαδραματίζεται στο μέλλον παρουσιάζει καταστάσεις που συναντάμε και σήμερα.


  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...