Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

White Lines (Κριτική Σειράς)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Περίληψη: Όταν εντοπίζεται ένα πτώμα που υποτίθεται ότι είναι του αδερφού της, η Ζόι πηγαίνει στην Ίμπιζα, όπου ξανασμίγει με τον παλιό του φίλο Μάρκους, DJ και έμπορο ναρκωτικών.
Πρωταγωνιστούν: Laura Haddock, Nuno Lopes, Marta Milans
Βαθμολογία: 6.5/10

   Η σειρά "White Lines" είναι ένα δράμα με δόσεις μυστηρίου και ρομάντζου. Η Ζόι, μετά την ανακάλυψη του πτώματος του μεγάλου της αδερφού, ταξιδεύει στην Ίμπιζα  για να μάθει τι πραγματικά συνέβη και να διερευνήσει τον θάνατό του.
   Το πρώτο επεισόδιο σε βάζει αμέσως στην ιστορία και είναι ένα καλό ξεκίνημα για τα όσα πρόκειται να ακολουθήσουν. Η συνέχεια, όμως, δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί στον θεατή. Παρότι το σενάριο έχει ενδιαφέρον, υπάρχουν αρκετές "περιττές" σκηνές που δε συμβάλλουν στην πλοκή με αποτέλεσμα αυτή να κάνει κοιλιά. Παρόλα αυτά, είναι μία καλογυρισμένη σειρά που το χτίσιμο της εξέλιξής της βασίζεται σε συχνές εναλλαγές παρόντος και παρελθόντος. Ενώ και το κλείσιμό είναι παραπάνω από ικανοποιητικό και αποζημιώνει αυτόν που παρακολουθεί.
    Η Ζόι ως κεντρική ηρωίδα, δεν είναι από τους χαρακτήρες που γίνονται αμέσως αγαπητοί στο κοινό. Ορισμένες πράξεις της μπορεί να έχουν και το αντίθετο αποτέλεσμα. Ωστόσο, ο χαρακτήρας της είναι καλά δομημένος και παρατηρείται μια μεγάλη εξέλιξη σε αυτόν, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο επεισόδιο. Στο σύνολό τους οι χαρακτήρες της σειράς έχουν μία εκκεντρικότητα που βοηθά στο να έχεις μία άποψη για όλους στο τέλος, είτε αρνητική είτε θετική. Επίσης, κάποιοι από τους διαλόγους μεταξύ τους έχουν βαθύτερα νοήματα και αποτελούν ένα από τα θετικά στοιχεία της σειράς.
   Γενικά, το "White Lines" είναι από τις σειρές που σε μπερδεύουν, με την έννοια ότι δε μπορείς να αποφασίσεις αν σου αρέσει αυτό που παρακολουθείς ή όχι. Το να την δεις δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση χάσιμο χρόνου, αν και θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερη, ίσως αν είχε λιγότερα ή μικρότερα σε διάρκεια επεισόδια.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...