Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Criminal (Κριτική Σειράς)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Περίληψη: Με σκηνικό ένα δωμάτιο ανακρίσεων, παρακολουθούμε την επίλυση αστυνομικών υποθέσεων.
Πρωταγωνιστούν: Katherine Kelly, Eva Meckbach, Sylvester Groth
Βαθμολογία: 7/10 

   Το "Criminal" είναι μία αστυνομική σειρά του Netflix. Συνολικά αποτελείται από 12 επεισόδια, τα οποία μοιράζονται σε 4 χώρες, την Αγγλία, τη Γερμανία, την Ισπανία και τη Γαλλία. Το σκηνικό παραμένει ίδιο -ένα δωμάτιο ανάκρισης-, αλλά ανάλογα με τη χώρα αλλάζουν οι ηθοποιοί και η χώρα καταγωγής τους. Σε κάθε επεισόδιο αλλάζει και το πρόσωπο που ανακρίνεται, οπότε στην ουσία παρακολουθούμε την επίλυση υποθέσεων με την ολοκλήρωση της ανακριτικής διαδικασίας.
    Η σειρά είναι αρκετά πρωτότυπη για το είδος της, καθώς όλα εξελίσσονται στα πλαίσια της ανάκρισης. Στις περισσότερες υποθέσεις, το τέλος είναι ανατρεπτικό. Βέβαια, υπάρχουν και κάποιες που δεν είναι και τόσο ενδιαφέρουσες. Της Αγγλίας και της Γερμανίας είναι αυτές που ξεχωρίζουν κατά τη γνώμη μου. Τα επεισόδια είναι αυτοτελή, αλλά υπάρχει κάποια σύνδεση μεταξύ τους, όσο αφορά τις προσωπικές σχέσεις ανάμεσα στους χαρακτήρες. Παρά την έλλειψη σκηνών δράσης, το στοιχείο της αγωνίας κυριαρχεί.
   Το σύνολο των ηθοποιών έχει καλές ερμηνείες και ο τρόπος που παρουσιάζονται είναι πλήρης, παρά τη μικρή διάρκεια της σειράς. 
   Γενικά, είναι μία αστυνομική σειρά που αξίζει να την δείτε. Αν σας αρέσουν τέτοιου είδους σειρές/ταινίες θα την βρείτε άκρως ενδιαφέρουσα.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...