Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Booksmart (Κριτική Ταινίας)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Περίληψη: Την παραμονή της αποφοίτησής τους από το λύκειο δύο φιλενάδες διαπιστώνουν πως διαβάζουν διαρκώς και δεν έχουν διασκεδάσει καθόλου στη μαθητική ζωή τους. Αποφασίζουν λοιπόν να πάρουν το αίμα τους πίσω μέσα σε ένα βράδυ.
Πρωταγωνιστούν: Kaitlyn Dever, Beanie Feldstein, Jessica Williams
Βαθμολογία: 6.5/10

   Το "Booksmart" είναι μία εφηβική κωμική ταινία παραγωγής του Netflix. Η Molly και η Amy, δύο κολλητές φίλες, διαπιστώνουν λίγο πριν την αποφοίτησή τους από το Λύκειο ότι η διασκέδαση δεν αποτελούσε μέρος της ζωής τους κατά τα μαθητικά τους χρόνια. Αποφασίζουν λοιπόν να πάνε σε ένα πάρτι και να περάσουν μία  νύχτα, διασκεδάζοντας όσο περισσότερο μπορούν και κάνοντας πράγματα που δεν έχουν κάνει τόσα χρόνια ως μαθήτριες. Όλα αυτά συμβαίνουν μία ημέρα πριν την τελετή αποφοίτησης.
   Η ταινία είναι πολύ ευχάριστη, έχει αρκετές αστείες σκηνές, ενώ δε λείπουν και οι ατάκες που προκαλούν γέλιο σε όποιον την παρακολουθεί. Αυτό που πραγματεύεται κατά κύριο λόγο είναι το πέρασμα από την εφηβεία στην ενήλικη ζωή. Θίγει ζητήματα που απασχολούν άτομα αυτής της ηλικίας, όπως είναι οι σπουδές, η σεξουαλική ταυτότητα και η φιλία, με έναν περίεργο τρόπο, καθώς είναι έντονο το στοιχείο της διακωμώδησης των καταστάσεων που βιώνουν οι ήρωες. Η πλοκή εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς, αφού στην ουσία η υπόθεση αφορά μία συγκεκριμένη νύχτα. Ένα θετικό στοιχείο της ταινίας είναι ότι δεν είναι γεμάτη κλισέ που συναντάμε σε άλλες ταινίες τους είδους.
   Η Molly και η Amy, οι οποίες είναι και οι κεντρικοί χαρακτήρες, αποτελούν ένα ταιριαστό και απολαυστικό δίδυμο. Έχουν και οι δύο ιδιαίτερες προσωπικότητες και κατά κάποιον τρόπο αντίθετες μεταξύ τους. Παρόλα αυτά είναι φίλες και μάλλον αυτή η αντίθεση είναι που δίνει ένα επιπλέον ενδιαφέρον στην ταινία. Από τους δευτερεύοντες χαρακτήρες ξεχωρίζουν δύο από τους συμμαθητές των κοριτσιών, ο Jared και η Gigi, οι οποίοι θεωρούνται οι "παράξενοι" του σχολείου.
   Γενικά, το "Booksmart" είναι μία καλή κωμωδία που αξίζει να την δείτε. Αν σας αρέσουν οι εφηβικές/νεανικές ταινίες θα την βρείτε άκρως διασκεδαστική. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...