Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

Αιώνια Μάχη [Θεοί και Δαίμονες] (Κριτική Βιβλίου)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Περίληψη: Δύο Θεοί. Δύο εχθροί. Δύο πλευρές.
Αλλά μόνο μία θέση για την αιωνιότητα.
​Όταν ο Θεός και ο Διάβολος πολεμούν, κανένας δεν μπορεί να μείνει ζωντανός, ούτε καν ένας από τους δύο τους. Και όσοι τολμήσουν να μπλεχθούν στο παιχνίδι τους, θα έχουν την ίδια μοίρα. Ειδικά εκείνοι που προορίζονται γι’ αυτό…

Ό,τι κι αν κάνει η Μέγκαν Φορμπς, κινδυνεύει να φυλακιστεί.
Στην προσπάθειά της να το σκάσει από την Ακαδημία του Κορβίνιους, οι φρουροί τη συλλαμβάνουν και αναγκάζεται να συμφωνήσει με τους όρους που της θέτουν, προκειμένου να γλυτώσει την αναμόρφωση.
Ξεκινώντας από την αρχή, εκπαιδεύεται μαζί με όλους τους στρατιώτες Ρεμόρ, με σκοπό να εξοντώσει το ανθρώπινο είδος στον επικείμενο τέταρτο παγκόσμιο πόλεμο. Έρχεται αντιμέτωπη με την ανώτερη φυλή των Λερόιλ, βιώνει τη σκληρότητα των νόμων της κοινωνίας της, μπλέκεται στα παιχνίδια των εχθρών της, ανακαλύπτει μυστικά για την ίδια, που τόσα χρόνια ο αδερφός της κρατούσε κρυμμένα, και μυείται στον απαγορευμένο έρωτα, καταπατώντας τον σημαντικότερο κανονισμό του βασιλιά και ρισκάροντας ξανά να χάσει την ελευθερία της.
Όμως, η φυλακή είναι η μικρότερη απειλή μπροστά σε αυτό που έρχεται. 
Η Μέγκαν και ο αδερφός της δεν μπορούν να κρύβονται για πολύ. Κοντά τους ελλοχεύει ο πιο θανάσιμος κίνδυνος, καθώς στα έγκατα της ακαδημίας κρύβεται το μεγαλύτερο μυστικό των Θεών, που θα αλλάξει για πάντα τις μοίρες τους και τον κόσμο.
Συγγραφέας: Μαρία Βρυσανάκη
Βαθμολογία: 4/5
Εκδόσεις Λυκόφως. Το συγκεκριμένο διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική μορφή και μπορείτε να το βρείτε εδώ. 

   Η "Αιώνια Μάχη" αποτελεί το prequel της νεανικής σειράς φαντασίας "Θεοί και Δαίμονες" και θα ήταν καλό να το διαβάσετε πριν από το πρώτο βιβλίο. Κεντρική ηρωίδα είναι ένα Ρέμορ, η Μέγκαν, δηλαδή είναι μισή Λερόιλ και μισή άνθρωπος. 
  Η συγγραφέας χτίζει σιγά σιγά τον φανταστικό της κόσμο, χωρίς να κάνει περιττές περιγραφές και να αναφέρει ασήμαντες για την εξέλιξη της πλοκής λεπτομέρειες. Το μεγαλύτερο μέρος της αφήγησης γίνεται από την Μέγκαν σε πρώτο πρόσωπο, ενώ υπάρχουν και λίγα σημεία όπου αλλάζει ο αφηγητής. Συχνά τα βιβλία που έχουν πρωτοπρόσωπη αφήγηση φτάνουν σε σημείο φλυαρίας και κουράζουν τον αναγνώστη. Αυτό δε συμβαίνει με το συγκεκριμένο ανάγνωσμα, κάτι που είναι πολύ θετικό.  Η πλοκή έχει γρήγορη εξέλιξη, η υπόθεση κρατάει το ενδιαφέρον και το τέλος αφήνει τον αναγνώστη με μια αίσθηση ανυπομονησίας για να διαβάσει το επόμενο.
   Η Μέγκαν Φορμπς είναι από τις ηρωίδες που μπορεί να αντιπαθήσεις στην αρχή, αλλά όσο προχωράει η ανάγνωση να σχηματίσεις μία τελείως διαφορετική άποψη γι' αυτήν. Είναι αντικοινωνική, αντιδραστική, αλλά ταυτόχρονα τολμηρή, ετοιμόλογη και ικανή να κάνει τα πάντα για αυτούς που αγαπά. Σε όλο το βιβλίο υπάρχει ένα μυστήριο γύρω της, το οποίο είναι άγνωστο ακόμη και για την ίδια. Στο σύνολό τους οι χαρακτήρες του βιβλίου είναι σωστά δομημένοι, με την έννοια ότι όποιος διαβάσει το βιβλίο μπορεί να σχηματίσει μια πλήρη εικόνα για την προσωπικότητα, τη συμπεριφορά και την εμφάνισή τους.
   Γενικά, η "Αιώνια Μάχη" είναι ένα καλογραμμένο βιβλίο που έχει όλα τα στοιχεία για ένα επιτυχημένο νεανικό μυθιστόρημα φαντασίας: δικό του φανταστικό κόσμο, ρομάντζο, μυστήριο και δράση. Θα αρέσει σίγουρα σε όσους είναι λάτρεις του είδους. Αν έχετε διαβάσει και απολαύσει σειρές βιβλίων, όπως το Vampire Academy, είναι κατάλληλο για εσάς.

*Από τις Εκδόσεις Λυκόφως κυκλοφορούν επίσης το πρώτο (Η Αναμέτρηση) και το δεύτερο (Σύγκρουση) βιβλίο της σειράς.
*Το 2.5 μπορείτε να το βρείτε δωρεάν σε ηλεκτρονική μορφή εδώ.
*Σύντομα κυκλοφορεί και το τρίτο βιβλίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...