Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

Crooked Kingdom (Κριτική Βιβλίου)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Περίληψη: Welcome to the world of the Grisha.
Kaz Brekker and his crew of deadly outcasts have just pulled off a heist so daring even they didn't think they'd survive. But instead of divvying up a fat reward, they're right back to fighting for their lives.
Double-crossed and badly weakened, the crew is low on resources, allies, and hope. As powerful forces from around the world descend on Ketterdam to root out the secrets of the dangerous drug known as jurda parem, old rivals and new enemies emerge to challenge Kaz's cunning and test the team's fragile loyalties.
A war will be waged on the city's dark and twisting streets - a battle for revenge and redemption that will decide the fate of the Grisha world.
Συγγραφέας: Leigh Bardugo
Βαθμολογία: 5/5
Το βιβλίο δεν έχει μεταφραστεί στα ελληνικά.

   Στο δεύτερο βιβλίο της διλογίας Six of Crows της Leigh Bardugo με τίτλο Crooked Kingdom, ο Kaz Brekker και οι υπόλοιποι ήρωες καλούνται να αντιμετωπίσουν μεγάλους κινδύνους και να συμμετέχουν σε έναν πόλεμο που θα καθορίσει τον μέλλον της πόλης τους, αλλά και όλου του κόσμου των Grisha.
   Ο τρόπος που έχει επιλέξει η συγγραφέας να διηγηθεί την ιστορία βοηθάει τον αναγνώστη να καταλάβει καλύτερα τους ήρωες και τις πράξεις τους, ακόμη και να ταυτιστεί με κάποιους από αυτούς. Σε κάθε κεφάλαιο αλλάζει το πρόσωπο μέσα από την οπτική του οποίου διαβάζουμε την εξέλιξη της ιστορίας. Εκτός από τα γεγονότα του παρόντος, ο αναγνώστης διαβάζει διάφορα περιστατικά του παρελθόντος του κάθε ήρωα. Το γεγονός ότι υπάρχει αυτή η συχνή εναλλαγή στα πρόσωπα και στο χρόνο, δε σε μπερδεύει. Αντίθετα, εντείνει την αγωνία και το ενδιαφέρον. Η πλοκή εξελίσσεται με κανονικούς ρυθμούς και η τριτοπρόσωπη αφήγηση δίνει μία πιο σφαιρική εικόνα των πραγμάτων. Η ύπαρξη πολλών σκηνών δράσης και αρκετών ανατροπών κάνουν το ανάγνωσμα ακόμη πιο συναρπαστικό.
    Οι χαρακτήρες του βιβλίου είναι καλά δομημένοι και για τον καθένα είναι εύκολο να δημιουργήσεις μια εικόνα τόσο για την εξωτερική του εμφάνιση όσο και για την προσωπικότητά του. Παρότι οι κεντρικοί ήρωες είναι περισσότεροι από 3, που είναι ένας συνηθισμένος αριθμός στα περισσότερα βιβλία, η συγγραφέας δίνει ιδιαίτερη προσοχή στο πώς θα μας τους παρουσιάσει, χωρίς να αναφέρει περιττές πληροφορίες. Σε σχέση με το πρώτο βιβλίο υπάρχουν και κάποιες αλλαγές σε αυτούς, δηλαδή δεν έχουν μείνει στάσιμοι και έχουν εξελιχθεί. Ιδιαίτερα απολαυστικοί είναι και οι διάλογοι μεταξύ τους, ενώ συχνά δε λείπει και το χιούμορ από αυτούς.
   Γενικά, το "Crooked Kingdom" είναι μία περιπέτεια φαντασίας που σίγουρα θα σας γοητεύσει. Το τέλος ήταν γλυκόπικρο, συγκινητικό και σίγουρα ικανοποίησε και τους πιο απαιτητικούς φανατικούς αναγνώστες των βιβλίων που αναφέρονται στον κόσμο των Grisha.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...