Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

13 Reasons Why Σεζόν 3 (Κριτική Σειράς)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Περίληψη: Μυστικά. Ψέματα. Εκδίκηση. Στο Λύκειο Λίμπερτι όλοι κάτι κρύβουν... αλλά η αλήθεια όπου να 'ναι θα αποκαλυφθεί.
Πρωταγωνιστούν: Dylan Minnette, Alisha Boe, Christian Navarro
Βαθμολογία: 7.5/10

   Το εφηβικό δράμα 13 Reasons Why επιστρέφει, με την 3η σεζόν να βρίσκει τους ήρωες της σειράς να είναι ύποπτοι για τη δολοφονία του Bryce Walker. Όλοι έχουν κίνητρο που θα μπορούσε να τους οδηγήσει στο να σκοτώσουν τον μισητό Bryce, αλλά ο πραγματικός ένοχος είναι δύσκολο να βρεθεί.
   Καθόλη τη διάρκεια της σειράς υπάρχουν εναλλαγές στο χρόνο. Όταν η εικόνα έχει ζεστές αποχρώσεις βρισκόμαστε στο παρελθόν, δηλαδή περίπου 8 μήνες πριν τον θάνατο του Bryce, ενώ όταν έχει ψυχρές αποχρώσεις βρισκόμαστε στο παρόν. Οι συχνές αλλαγές στο χρόνο εντείνουν την αγωνία του θεατή και εξάπτουν ακόμη περισσότερο την περιέργεια του για το τι συνέβη. Σε κάθε επεισόδιο, εξετάζεται η ενοχή διαφορετικού ατόμου και είναι αδύνατον να μαντέψεις σωστά το άτομο που σκότωσε τον Bryce. Τα πρώτα επεισόδια έχουν ενδιαφέρον, αλλά όσο προχωράει η σειρά τόσο καλύτερα γίνονται τα επεισόδια. Το γενικότερο κλίμα που επικρατεί είναι βαρύ, όπως ήταν άλλωστε και στις δύο προηγούμενες σεζόν. Υπάρχουν και πάλι σκληρές σκηνές που προκαλούν έντονα συναισθήματα και δημιουργούν ένταση σε όποιον παρακολουθεί. Επίσης, βασικό στοιχείο της σειράς είναι τα μηνύματα που περνάει κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης, του σχολικού εκφοβισμού, της βίας και του ρατσισμού. Βέβαια, για να το πετύχουν αυτό κάποιες φορές φτάνουν σε σημείο υπερβολής. Ωστόσο, το θετικό είναι ότι σε πολλά σημεία παρακινούνται άτομα που αντιμετωπίζουν παρόμοια θέματα με τους ήρωες να αναζητήσουν βοήθεια.
   Οι κεντρικοί ήρωες είναι γνωστοί από τις δύο προηγούμενες σεζόν. Από αυτούς τη μεγαλύτερη εξέλιξη έχει ο χαρακτήρας του Tyler. Συνολικά είναι όλοι καλοστημένοι και μας παρουσιάζονται λεπτομερώς, με την έννοια ότι μας δίνεται μία πλήρης εικόνα των θετικών και των αρνητικών στοιχείων της προσωπικότητάς τους. Προσωπικά, δε μου άρεσε ιδιαίτερα το πώς προέβαλλαν τον χαρακτήρα του Bryce, αλλά πιθανόν ήθελαν να περάσουν το μήνυμα ότι ποτέ δεν είναι αργά για να επανορθώσεις και να αλλάξεις τη ζωή σου.
   Γενικά, το "13 Reasons Why" είναι μία αρκετά αμφιλεγόμενη σειρά και πολλοί θεωρούν ότι θα έπρεπε να έχει τελειώσει στην 1η σεζόν. Σίγουρα η υπόθεση της συγκεκριμένης σεζόν δεν ήταν τόσο δυνατή όσο αυτή της 1ης ή της 2ης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αξίζει να τη δείτε.  Θα σας κρατήσει το ενδιαφέρον και το τέλος θα σας εκπλήξει.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...