Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Κάποτε...στο Χόλυγουντ (Κριτική Ταινίας)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Περίληψη: Η νέα ταινία του Quentin Tarantino επισκέπτεται το Λος Άντζελες του 1969, όπου όλα αλλάζουν, καθώς ο τηλεοπτικός αστέρας Rick Dalton και ο για πολλά χρόνια κασκαντέρ του Cliff Booth κινούνται στη νέα βιομηχανία του θεάματος, την οποία με δυσκολία αναγνωρίζουν πια. Η ένατη ταινία του δημιουργού ξετυλίγει διαφορετικές ιστορίες μέσα από ένα πολυάριθμο καστ και αποτίνει φόρο τιμής στις τελευταίες στιγμές της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ.
Πρωταγωνιστούν: Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie
Βαθμολογία: 8/10

   Η νέα ταινία του Quentin Tarantino, "Κάποτε...στο Χόλυγουντ", μας πηγαίνει πίσω στα τέλη της δεκαετίας του '60 στο Λος Άντζελες, όπου παρακολουθούμε μία φάση της ζωής του ηθοποιού Rick Dalton. Ο Rick μαζί με τον εδώ και χρόνια κασκαντέρ του Cliff Booth προσπαθούν να προσαρμοστούν στις αλλαγές της βιομηχανίας του θεάματος και να να κάνουν νέες συμφωνίες, ώστε να εκτοξευτεί η καριέρα του Rick.
   Η ταινία δεν έχει κάποια κεντρική υπόθεση. Η ατμόσφαιρα και το κλίμα της εποχής μεταφέρονται άψογα στο θεατή. Η μουσική, τα αυτοκίνητα και οι χίπηδες που τριγυρνούν στους δρόμους μεταφέρουν όποιον παρακολουθεί σε εκείνη τη δεκαετία. Υπάρχουν αρκετές σκηνές που προκαλούν γέλιο, κάποιες που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν αηδιαστικές και η κλασσική σκηνή αιματοχυσίας και βιαιότητας, όπως άλλωστε συνηθίζεται στις ταινίες του συγκεκριμένου σκηνοθέτη. Το συνολικό αποτέλεσμα είναι ευχάριστο και παρά τη μεγάλη διάρκεια, δεν είναι ανιαρό. Βέβαια, θα μπορούσε να ήταν μικρότερη σε διάρκεια, καθώς υπάρχουν μερικές σκηνές που δεν ήταν απαραίτητες ή είχαν μεγαλύτερη διάρκεια από ότι χρειαζόταν.
   Το εξαιρετικό καστ της ταινίας είναι ένα από τα θετικά της στοιχεία. Ο Leonardo Di Caprio (Rick Dalton) και ο Brad Pitt (Cliff Booth) συνθέτουν ένα απολαυστικό κινηματογραφικό δίδυμο. Παράλληλα, εκτός από τους δύο κεντρικούς πρωταγωνιστές, την εμφάνισή τους κάνουν και άλλα μεγάλα ονόματα του κινηματογράφου, όπως ο Al Pacino.
   Γενικά, το "Κάποτε...στο Χόλυγουντ" είναι μία ασυνήθιστη ταινία που αξίζει να την παρακολουθήσετε. Αν σας αρέσουν οι ταινίες του Tarantino, σίγουρα θα σας αρέσει και η συγκεκριμένη.  Μην την δείτε αν ψάχνετε κάτι με "δυνατή" πλοκή.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...