Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Chernobyl (Κριτική Σειράς)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Περίληψη: Τον Απρίλιο του 1986, μία έκρηξη στο πυρηνικό εργοστάσιο Chernobyl στη Σοβιετική Ένωση γίνεται μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές παγκοσμίως.
Πρωταγωνιστούν: Jared Harris, Stellan Skarsgård, Jessie Buckley
Βαθμολογία: 10/10

   Η δραματική ιστορική σειρά "Chernobyl" του HBO αφορά το πυρηνικό ατύχημα που συνέβη τον Απρίλιο του 1986 στο ομώνυμο εργοστάσιο. Αποτελείται από 5 "γεμάτα" επεισόδια που ξεκινούν με τη νύχτα του ατυχήματος και στη συνέχεια δείχνουν τι ακολούθησε τους μήνες μετά από αυτό.
   Το ενδιαφέρον του θεατή κατά την παρακολούθηση της σειράς παραμένει αμείωτο από την αρχή μέχρι το τέλος, παρά το γεγονός ότι παρακολουθεί κάτι που γνωρίζει την εξέλιξή του. Παραμένει καθηλωμένος στην οθόνη, καθώς όσα παρουσιάζονται προκαλούν ανατριχίλα. Οι άνθρωποι που θυσίασαν τη δική τους ζωή για να σώσουν εκατομμύρια άλλους, η καταστροφή του περιβάλλοντος και γενικά όλο το κλίμα που επικρατεί σου εγείρουν διάφορα συναισθήματα και σε συγκλονίζουν. Εκτός από τις προσπάθειες καθαρισμού της περιοχής και περιορισμού των καταστρεπτικών συνεπειών, στη σειρά βλέπουμε και τους λάθος χειρισμούς από την πλευρά αυτών που κατείχαν ανώτερες θέσεις και είχαν κάποιου είδους εξουσία.
   Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές και η ομοιότητα τους με αυτούς που υποδύονται είναι καταπληκτική. Ως κεντρικός χαρακτήρας θεωρείται ο καθηγητής Λεγκάσοφ, ο οποίος συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στον περιορισμό των συνεπειών του ατυχήματος και στο να μαθευτεί η αλήθεια. 
   Γενικά, είναι μια σειρά αριστούργημα που αξίζει να την παρακολουθήσετε. Θα θαυμάσετε το θάρρος των ανθρώπων που θυσιάστηκαν για να σώσουν άλλους, θα λυπηθείτε για τις καταστροφές  σε ανθρώπους και περιβάλλον, και θα νιώσετε θυμό για τους "υπεύθυνους" που αν δεν κοίταζαν το προσωπικό τους κέρδος, όλο αυτό πιθανόν δε θα είχε συμβεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...