Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Avengers: Endgame (Κριτική Ταινίας)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Περίληψη: Στον απόηχο της εξαφάνισης σχεδόν όλης της ζωής του σύμπαντος από τον Θάνος, οι εναπομείναντες Εκδικητές πρέπει να βρουν τον τρόπο να υπερνικήσουν τις δυνάμεις του Τρελού Τιτάνα, στο τελευταίο κεφάλαιο του μεγάλου επίλογου των Εκδικητών, μετά από 22 ταινίες της Marvel Studios. 
Πρωταγωνιστούν: Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo
Βαθμολογία: 8.5/10

   Η ταινία "Avengres: Endgame" είναι περιπέτεια φαντασίας και αποτελεί την τελευταία της σειράς ταινιών των Εκδικητών. Μας μεταφέρει πέντε χρόνια μετά το τέλος της ταινίας "Avengers: Infinity War" όπου η ομάδα ενώνεται ξανά για να φέρει εις πέρας, ίσως τη σημαντικότερη αποστολή της μέχρι σήμερα.
   Η υπόθεση έχει ενδιαφέρον και κρατάει σε αγωνία τον θεατή. Βασικό της στοιχείο είναι το ταξίδι στον χρόνο. Βέβαια κάποια πράγματα που αφορούν τα ταξίδια στο χρόνο δεν εξηγούνται πλήρως, αλλά όποιος παρακολουθεί την ταινία δεν "μπερδεύεται". Αντιθέτως, αντιλαμβάνεται τις ελλείψεις σε αυτό το κομμάτι. Η πλοκή εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς, και παρά τη μεγάλη διάρκεια της ταινίας δεν καταλαβαίνεις πώς περνάει η ώρα. Δεν υπάρχει στιγμή που να νιώθεις ανία καθ' όλη τη διάρκεια της θέασης. Υπάρχουν αρκετές σκηνές δράσης, με την πιο επική να είναι αυτή της τελικής μάχης. Σε πολλά σημεία οι θεατές και ιδιαίτερα οι φαν, πιθανόν να συγκινηθούν, ενώ δε λείπουν και οι κωμικές σκηνές που προκαλούν γέλιο.
   Οι πρωταγωνιστές είναι αυτοί που ξέρουμε και αγαπήσαμε όλα αυτά τα χρόνια. Υπάρχει εξέλιξη των χαρακτήρων και μερικοί από αυτούς έχουν αλλάξει αρκετά. Ο καθένας δίνει κάτι διαφορετικό από την προσωπικότητά του και το τελικό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό.
   Γενικά, το "Avengers: Endgame" είναι μια απολαυστική ταινία που ολοκληρώνει με τον κατάλληλο τρόπο αυτή τη σειρά ταινιών της Marvel. Σίγουρα αξίζει να την δείτε, ιδιαίτερα αν σας αρέσουν οι ταινίες αυτού του είδους.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...