Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

The ABC Murders (Κριτική Σειράς)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Περίληψη: Το 1933, ο πρώην ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό, δέχεται γράμματα από έναν δολοφόνο, τα οποία φέρουν την υπογραφή ABC. Ο Πουαρό πρέπει να αποκρυπτογραφήσει τα γράμματα για να ανακαλύψει την ταυτότητα του δολοφόνου.
Πρωταγωνιστούν: John Malkovich, Eamon Farren, Michael Shaeffer, Rupert Grint
Βαθμολογία: 6.5/10

   Η μίνι σειρά "The ABC Murders" βασίζεται στο ομώνυμο αστυνομικό μυθιστόρημα της Αγκάθα Κρίστι. Αφορά την έρευνα του πρώην ντετέκτιβ Ηρακλή Πουαρό που έχει ως στόχο να εντοπίσει έναν δολοφόνο,  ο οποίος του στέλνει γράμματα με την υπογραφή ABC.
   Η υπόθεση είναι πολύ ενδιαφέρουσα, η πλοκή εξελίσσεται γρήγορα και η ιστορία ολοκληρώνεται σε μόλις 3 επεισόδια. Στο τέλος υπάρχει και μία μικρή ανατροπή. Παρόλα αυτά ο τρόπος που αποδίδεται στην οθόνη δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Το τελικό αποτέλεσμα είναι χλιαρό και κάπως αδιάφορο.
   Όσο αφορά τους χαρακτήρες, πολλοί θαυμάζουν τον ήρωα της Αγκάθα Κρίστι, Ηρακλή Πουαρό, και έχουν υπάρξει πολλές μεταφορές στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη με αυτόν. Στη συγκεκριμένη σειρά τον υποδύεται ο John Malkovich, ο οποίος είναι πολύ καλός στο ρόλο του και ανεβάζει την "αξία" της σειράς. Από τους υπόλοιπους δεν ξεχωρίζει κάποιος αν και ανάμεσα στους πρωταγωνιστές βρίσκονται αρκετά γνωστοί ηθοποιοί. 
   Γενικά, είναι μία σειρά που αξίζει να τη δεις για την υπόθεση και τον πρωταγωνιστή. Σίγουρα δε θα σε συναρπάσει, άλλα ούτε θα σε απογοητεύσει. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...