Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Escape Room (Κριτική Ταινίας)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Περίληψη: Έξι άγνωστοι συναντιούνται σε ένα δωμάτιο απόδρασης, το οποίο είναι γεμάτο θανάσιμες παγίδες. Υποχρεωμένοι να συνεργαστούν μεταξύ τους, προσπαθούν να λύσουν μια σειρά από περίπλοκους γρίφους και να δραπετεύσουν.
Πρωταγωνιστούν: Taylor Russell, Logan Miller, Jay Ellis
Βαθμολογία: 6.5/10

   Η ταινία "Escape Room" είναι θρίλερ με πολλή δράση και αγωνία. Παρακολουθούμε έξι άτομα να προσπαθούν να λύσουν διάφορους γρίφους, ώστε να βγουν από το δωμάτιο απόδρασης. Μόνο που σύντομα καταλαβαίνουν πως το δωμάτιο δεν είναι μόνο ένα και πως ό,τι ζουν μέσα σε αυτό είναι πραγματικό.
   Το σενάριο είναι έξυπνο και ενδιαφέρον. Βέβαια σε κάποιες περιπτώσεις οι γρίφοι φαίνεται να λύνονται πολύ γρήγορα και με "μαγικό" τρόπο, αλλά σίγουρα υπάρχουν και κάποιοι πιο περίπλοκοι. Σκηνοθετικά είναι απλά "εντάξει" αφού πετυχαίνει το στόχο της, δηλαδή να καθηλώσει τον θεατή και να τον κάνει να αγωνιά για το τι θα συμβεί στο τέλος. Η πλοκή εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς και σχεδόν όλες οι σκηνές δίνουν χρήσιμες πληροφορίες για την εξέλιξη της ιστορίας. Ίσως θα έπρεπε να μας δείξουν κάτι περισσότερο στο τέλος, το οποίο αγγίζει τα όρια της υπερβολής.
   Όσο αφορά τις ερμηνείες των ηθοποιών, δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ήταν "κακές". Απλά η ταινία εστιάζει περισσότερο στο σενάριο, παρά σε όλα τα υπόλοιπα. Από τους χαρακτήρες ξεχωρίζει η Ζόι για την γενναιότητα και την ευφυΐα της. 
   Γενικά, το "Escape Room" είναι μία ταινία με πολλά υποσχόμενο σενάριο, αλλά μέτριο τελικό αποτέλεσμα. Είναι κατάλληλη να την δεις με παρέα και να περάσεις την ώρα σου. Θυμίζει σε αρκετά σημεία τη σειρά ταινιών "Σε Βλέπω"(Saw), οπότε πιθανόν να αρέσει στους φαν αυτών των ταινιών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...