Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

Αόρατος Επισκέπτης (Κριτική Ταινίας)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου
Ένας νεαρός επιχειρηματίας, ο Αντριάν Ντόρια, ξυπνάει σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, κλειδωμένο από μέσα, με το νεκρό σώμα της ερωμένης του στο πλάι του. Δηλώνοντας αθώος για τον φόνο, προσλαμβάνει μια αναγνωρισμένη δικηγόρο, με την οποία προετοιμάζουν την υπεράσπιση του. Τα πράγματα όμως θα ανατραπούν, με την εμφάνιση ενός απρόσμενου μάρτυρα για την εισαγγελία θα τους αναγκάσει να αλλάξουν τη στρατηγική της υπεράσπισης, σε μια φρενήρη μάχη με τον χρόνο.
Πρωταγωνιστούν: Mario Casas, Ana Wagener, Jose Coronado
Βαθμολογία: 8.5/10 
 
   Ο "Αόρατος Επισκέπτης" (Contratiempo) είναι μία ισπανική ταινία μυστηρίου που αφορά τις προσπάθειες του Αντριάν να εξιχνιάσει την υπόθεση θανάτου της ερωμένης του και να αποδείξει την αθωότητά του.
   Τα πιο δυνατά σημεία της ταινίας είναι η υπόθεσή της και ο τρόπος που είναι γυρισμένη. Από την αρχή μέχρι το τέλος έχει γρήγορο ρυθμό και συνεχείς ανατροπές που κρατούν το ενδιαφέρον του θεατή και αυξάνουν την αγωνία του. Το σενάριο είναι πολύ έξυπνο, όπως επίσης και ο τρόπος που αυτό αποδίδεται. Η ιστορία δεν κυλάει ομαλά, αλλά υπάρχουν αναδρομές στο παρελθόν. Οι αναδρομές αυτές αποτελούν διαφορετικές εκδοχές του τι μπορεί να έχει συμβεί. Με μία λέξη αυτή η ταινία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ανατρεπτική.
   Κατά την παρακολούθηση της ταινίας, ο θεατής απολαμβάνει τον έξυπνο διάλογο ανάμεσα στον Άντριαν και τη δικηγόρο. Προσωπικά δεν ξεχώρισα κάποιον χαρακτήρα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν προβλήθηκαν σωστά. Η συγκεκριμένη ταινία σε εντυπωσιάζει με το σενάριο, οπότε το πιο πιθανό είναι ότι δε θα συμπαθήσεις/αντιπαθήσεις κάποιους από τους χαρακτήρες.
   Γενικά, είναι μία ταινία που αξίζει να τη δείτε. Θα σας συναρπάσει και είναι σίγουρο πως θα την απολαύσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...