Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Η Γέφυρα των Μυστικών (Κριτική Βιβλίου)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Η Τζο Μόντφορτ, όμορφη και πλούσια, σύντομα θα αποφοιτήσει και θα παντρευτεί έναν από τους πιο περιζήτητους και εύπορους εργένηδες της Νέας Υόρκης. Όμως, αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που επιθυμεί η Τζο. Το όνειρό της είναι να γίνει δημοσιογράφος σε εφημερίδα. Πέρα από τον αγώνα που πρέπει να δώσει ενάντια στα στερεότυπα και τις απαιτήσεις της κοινωνικής τάξης και της εποχής της, η Τζο καλείται ξαφνικά να αντιμετωπίσει ένα τραγικό γεγονός: ο πατέρας της τραυματίζεται θανάσιμα ενώ καθαρίζει το περίστροφό του. Ο Τσαρλς Μόντφορτ ήταν ένας από τους πλουσιότερους επιχειρηματίες της Νέας Υόρκης, ιδιοκτήτης εφημερίδας, συνέταιρος σε μια από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες και, κυρίως, ένας άντρας υπερβολικά έξυπνος και προσεκτικός για να καθαρίζει ένα όπλο γεμάτο – και η Τζο το ξέρει.
Η προσπάθειά της να ανακαλύψει περισσότερα για τον θάνατο του πατέρα της θα την οδηγήσει σε μια δαιδαλώδη έρευνα γεμάτη αγωνία και ανατροπές. Στην πορεία της έρευνάς της, η Τζο θα συναντήσει τον Έντι, έναν νεαρό γοητευτικό δημοσιογράφο που εργάζεται στην εφημερίδα του πατέρα της. Δίπλα στον Έντι, η Τζο θα αναζητήσει την αλήθεια για τον θάνατο του πατέρα της, θα ανακαλύψει έναν νέο κόσμο πέρα από τα όρια της τάξης της, και θα γνωρίσει τον έρωτα. Ώσπου θα συνειδητοποιήσει πόσο ακριβό μπορεί να είναι το τίμημα της αλήθειας και της αγάπης.
Συγγραφέας: Jennifer Donnelly 
Βαθμολογία: 4.5/5 
Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα.
   "Η Γέφυρα των Μυστικών" της Jennifer Donnelly είναι ένα ρομαντικό μυθιστόρημα με πολλά στοιχεία μυστηρίου και δράσης που μας μεταφέρει στη Νέα Υόρκη στα τέλη του 19ου αιώνα. Η κεντρική ηρωίδα, Τζο Μόντφορτ, προσπαθεί να ρίξει φως στο μυστήριο του θανάτου του πατέρα της. Σε αυτήν την αναζήτηση της αλήθειας την βοηθά ένας νέος δημοσιογράφος, ο Έντι Γκάλαχερ.
   Η αφήγηση του βιβλίου είναι τριτοπρόσωπη και η γραφή της Donnelly είναι απλή και λιτή. Αναφέρονται όσα στοιχεία είναι απαραίτητα για την εξέλιξη της ιστορίας, χωρίς να γίνονται αναφορές σε περιττές λεπτομέρειες που συνήθως κουράζουν τον αναγνώστη. Σε γενικές γραμμές είναι ευκολοδιάβαστο και διαβάζεται γρήγορα και ευχάριστα.
   Όσο αφορά τους ήρωες, κατά την ανάγνωση είναι εύκολο να σχηματίσει κάποιος μία εικόνα για την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα τους. Η συγγραφέας δε μένει στην επιφάνεια, αλλά περιγράφει εξίσου καλά και τα εξωτερικά και τα εσωτερικά τους χαρακτηριστικά. Από αυτούς μου άρεσαν περισσότερο η Τζο, ο Έντι, η Φέι και ο Όσκαρ. Ο καθένας μου είναι συμπαθής και αγαπητός για διαφορετικούς λόγους. Για παράδειγμα, η Τζο είναι μία δυναμική νεαρή κοπέλα, που σπάει τους κοινωνικούς κανόνες και παλεύει για τα όνειρά της.
   Ως προς την υπόθεση είναι συναρπαστική και κρατάει το ενδιαφέρον από την αρχή μέχρι το τέλος. Αν ξεκινήσεις την ανάγνωση, είναι δύσκολο να αφήσεις το βιβλίο από τα χέρια σου. Καθ' όλη τη διάρκεια του αναγνωστικού ταξιδιού προσπαθείς να μαντέψεις τι έχει πραγματικά συμβεί, αλλά το πιο πιθανόν είναι ότι δε θα καταφέρεις να μαντέψεις σωστά, καθώς το τέλος είναι ανατρεπτικό.
   Γενικά, είναι ένα ανάγνωσμα κατάλληλο για όσους αγαπούν τα βιβλία μυστηρίου. Σίγουρα θα το απολαύσετε και θα θέλετε να διαβάσετε και άλλα βιβλία της συγγραφέα, αν δεν το έχετε ήδη κάνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ζώνη 5 (Κριτική Βιβλίου)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: «Καλώς ήρθατε στη ΖΩΝΗ ΠΕΝΤΕ. Εδώ απαγορεύΟΝται η θλίψη και κάθε της έκφραση. Εδώ απαγορεύΟΝται το...