Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Bohemian Rhapsody (Κριτική Ταινίας)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου
Η ιστορία της θρυλικής μπάντας Queen και του τραγουδιστή της, Freddie Mercury.
Πρωταγωνιστούν: Rami Malek, Lucy Boynton, Gwilym Lee
Βαθμολογία: 9/10 
   Το "Bohemian Rhapsody" είναι μία βιογραφική ταινία για το πώς εξελίχθηκε η καριέρα της θρυλικής μπάντας Queen, που επικεντρώνεται στον κεντρικό τραγουδιστή Freddie Mercury. Ο τίτλος της προέρχεται από το ομώνυμο τραγούδι της μπάντας. Η ταινία είναι ένα μουσικό ταξίδι, καθώς καθ΄ όλη τη διάρκειά της ακούγονται αγαπημένα τραγούδια του συγκροτήματος, και για κάποια από αυτά δίνονται πληροφορίες για το πώς τα εμπνεύστηκαν οι δημιουργοί τους. Σχεδόν όλη είναι απολαυστική, με τη σκηνή της συναυλίας Live Aid να ξεχωρίζει και να καθηλώνει τους θεατές. 
   Όσο αφορά την επιλογή των ηθοποιών είναι πετυχημένη. Αυτοί που επιλέχθηκαν για να υποδυθούν τα μέλη του συγκροτήματος μοιάζουν αρκετά με τα πραγματικά μέλη, ενώ και ο τρόπος που τα υποδύονται είναι εξαιρετικός. Από όλους φυσικά ξεχωρίζει ο Rami Malek, ο οποίος υποδύεται με αριστοτεχνικό τρόπο τον ιδιόρρυθμο και εκκεντρικό Freddie Mercury. 
   Ως προς το σενάριο, υπάρχουν κάποια σημεία που διαφέρουν από την πραγματικότητα. Οι αλλαγές αυτές έγιναν για κινηματογραφικούς λόγους και για να αποδοθεί καλύτερα η ιστορία. Βέβαια το τελικό αποτέλεσμα επηρεάζεται ελάχιστα από αυτές τις διαφοροποιήσεις. Επίσης, υπήρξε αλλαγή του σκηνοθέτη κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας. Αυτό πιθανόν να γίνεται αισθητό στα έμπειρα μάτια ενός κριτικού κινηματογράφου, αλλά εμείς ως απλοί θεατές πιθανόν να μην παρατηρήσουμε κάτι κατά την παρακολούθηση. 
   Γενικά, το "Bohemian Rhapsody" είναι μία ταινία που αξίζει να παρακολουθήσετε, ακόμη και αν δεν είστε φαν των Queen. Θα σας συνεπάρει η μαγεία της μουσικής και θα πάρετε μία γεύση από την πολυτάραχη ζωή του εμβληματικού Freddie Mercury.

*Η ταινία έχει βραβευτεί με Χρυσή Σφαίρα καλύτερης δραματικής ταινίας και με Χρυσή Σφαίρα καλύτερου Α' ανδρικού ρόλου (Rami Malek).
*Είναι υποψήφια για 5 βραβεία Όσκαρ, μεταξύ των οποίων βρίσκονται αυτά της Καλύτερης Ταινίας και του Α' Ανδρικού Ρόλου (Rami Malek).
*Έχει αποσπάσει και διάφορα άλλα κινηματογραφικά βραβεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...