Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Βαθύ Σκοτάδι (Κριτική Βιβλίου)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Στο δάσος του ποταμού Χόου ανακαλύπτεται θαμμένο ένα παιδί και μια ξεχασμένη υπόθεση έρχεται στην επιφάνεια.
Η επιθεωρητής Μάντισον ορκίζεται να τη διαλευκάνει, ακόμη κι αν αποδειχτεί ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που έχει κάνει στη ζωή της…
Ο πετυχημένος δικηγόρος Νέιθαν Κουίν είχε ζήσει προσωπικά τη φρικτή απαγωγή που είχε καταλήξει πριν από χρόνια στην εξαφάνιση του μικρού του αδελφού. Τώρα που ανακαλύφθηκαν τα λείψανά του, αποφασίζει να προσφέρει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για κάθε πληροφορία που θα οδηγήσει στους δολοφόνους.
Όμως οι δολοφόνοι συνδέονται με μια σειρά αδιανόητων εγκλημάτων και προκειμένου να σβήσουν όλα τα ίχνη, θα βυθίσουν το Σιάτλ σε έναν νέο κύκλο βίας.
Καθώς η Μάντισον τυλίγεται στο σκοτάδι της υπόθεσης του ποταμού Χόου, θα ανακαλύψει ότι οι προσωπικοί της δαίμονες ανασαίνουν δίπλα της και παραμονεύουν στις σκιές.
Και το παραμικρό λανθασμένο βήμα μπορεί να οδηγήσει από τη δικαιοσύνη και την κάθαρση στην ατίμωση και τον θάνατο.
Συγγραφέας: V.M. Giambanco
Βαθμολογία: 3/5
Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα
   Το "Βαθύ Σκοτάδι" είναι ένα αστυνομικό μυθιστόρημα και αποτελεί τη συνέχεια του βιβλίου "13 Μέρες για να βρεις το δολοφόνο" με κεντρική ηρωίδα την Alice Madison. 
   Όσο αφορά την υπόθεση του βιβλίου, είναι ενδιαφέρουσα, έχει αρκετές σκηνές δράσης και κρατά σε αγωνία τον αναγνώστη. Κατά το μεγαλύτερο μέρος της η ιστορία εξελίσσεται ομαλά, ενώ σε κάποια σημεία γίνονται αναφορές στο παρελθόν που κυρίως αφορούν τη ζωή της Alice. Παρά το γεγονός ότι η υπόθεση έχει αρκετά καλά στοιχεία, δεν αποδίδεται με πολύ καλό τρόπο. Η συγγραφέας αναφέρει περιττές λεπτομέρειες που δεν είναι αναγκαίες. Κατά τη γνώμη μου θα ήταν ένα πιο απολαυστικό ανάγνωσμα, αν παραλείπονταν κάποια σημεία του βιβλίου. 
   Ο τρόπος γραφής είναι επίσης ένα σημείο, στο οποίο υστερεί το συγκεκριμένο βιβλίο. Είναι πολύ "φλύαρος" και πολλές φορές δεν βγαίνει κάποιο νόημα από τις προτάσεις. Πιθανόν σε αυτό συμβάλλει και η μετάφραση, αλλά μόνο ελάχιστα, καθώς είναι πολύ καλύτερη από αυτή του πρώτου βιβλίου. Σημαντικό σε ένα βιβλίο είναι το πώς παρουσιάζει ο συγγραφέας στους αναγνώστες τους ήρωες. Στο "Βαθύ Σκοτάδι" δεν ξεχωρίζει κάποιος και η κεντρική ηρωίδα θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι "αδιάφορη". Ούτε τη συμπαθείς ούτε την αντιπαθείς.
   Γενικά, το "Βαθύ Σκοτάδι" είναι ένα βιβλίο που έχει πολύ καλή και ενδιαφέρουσα υπόθεση. Ωστόσο θα μπορούσε να είναι πιο καλογραμμένο. Αυτό δε σημαίνει ότι πρόκειται για ένα κακό βιβλίο που δεν αξίζει να το διαβάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...