Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

YOU (Κριτική Σειράς)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου
Ένας έξυπνος βιβλιοπώλης χρησιμοποιεί τις γνώσεις του για το διαδίκτυο με σκοπό να κατακτήσει τη γυναίκα των ονείρων του.
Πρωταγωνιστούν: Penn Badgley, Elizabeth Lail, Luca Padovan
Βαθμολογία: 8.5/10
Η πολυσυζητημένη σειρά "YOU", η οποία είναι διαθέσιμη προς προβολή στην πλατφόρμα του Netflix, αφορά το ανατριχιαστικό ρομάντζο ανάμεσα στον Τζο (Penn Badgley) και την Μπεκ (Elizabeth Lail). Ο βιβλιοπώλης Τζο προσπαθεί με κάθε τρόπο να κάνει την, όχι και τόσο γνωστή συγγραφέα Μπεκ, να τον ερωτευτεί. Από την αρχή μέχρι το τέλος της σειράς κεντρικός αφηγητής είναι ο Τζο, ο οποίος μας περιγράφει την αγάπη του για την Μπεκ και τον ακραίο τρόπο που προσπάθησε να την κατακτήσει. Είναι μια πολλή ενδιαφέρουσα σειρά και ως προς την υπόθεση και ως προς το είδος, καθώς συνδυάζει το ρομάντζο με τον τρόμο. Προκαλεί αρκετά το αίσθημα της αγωνίας  και σε κάνει να θέλεις να βλέπεις το ένα επεισόδιο μετά το άλλο.Επίσης, είναι γυρισμένη με πολύ έξυπνο τρόπο, καθώς σε κάποια σημεία μας δείχνει την ιστορία από την οπτική και των δύο πρωταγωνιστών. Παρά το γεγονός ότι υπάρχει και ένα μικρό στοιχείο επανάληψης, ο θεατής παρακολουθεί με αμείωτο το ενδιαφέρον. Η πλοκή εξελίσσεται γρήγορα και σε μόλις 10 επεισόδια παρουσιάζονται πολλά γεγονότα. Όσο αφορά το τέλος, είναι πολύ δυνατό και αφήνει κάποια στοιχεία για το τι πρόκειται να συμβεί στην επόμενη σεζόν. 
Γενικά, το "YOU" είναι μία σειρά που αξίζει να παρακολουθήσετε, καθώς έχει αρκετά χαρακτηριστικά που συμβάλλουν στην πρωτοτυπία της.  Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τα βιβλία έχουν και αυτά "πρωταγωνιστικό" ρόλο, κάτι που ίσως εκτιμηθεί ιδιαιτέρως από όσους τα λατρεύουν. Άλλωστε και η ίδια η σειρά βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Caroline Kepnes.
*Έχει ανανεωθεί για δεύτερη σεζόν.

4 σχόλια:

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...