Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Μαύρος Καθρέφτης: Bandersnatch (Κριτική Ταινίας)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου
Έτος 1984. Ένας νεαρός προγραμματιστής αρχίζει να αμφιβάλλει για την πραγματικότητα, καθώς έρχεται αντιμέτωπος με μια διαστρεβλωμένη εμπειρία στην προσπάθειά του να δημιουργήσει ένα βιντεοπαιχνίδι με βάση ένα μυθιστόρημα φαντασίας.
Πρωταγωνιστούν: Fionn Whitehead, Craig Parkinson, Alice Lowe
Βαθμολογία: 7.5/10
Το Bandersnatch είναι μία διαδραστική ταινία του Netflix και είναι ιδιαίτερα πρωτότυπη, καθώς κατά την παρακολούθησή της δίνει επιλογές στο θεατή. Οι διαφορετικοί συνδυασμοί επιλογών που κάνει ο καθένας, καταλήγουν σε διαφορετικό τέλος της ιστορίας. Στην αρχή έχει ενδιαφέρον και ως υπόθεση και ως προς το θέμα των επιλογών, αλλά από ένα σημείο και μετά "κουράζει". Επίσης, δεν είναι γνωστή η διάρκεια της ταινίας, αφού επηρεάζεται από τις επιλογές του θεατή. Το γεγονός ότι μπορεί να έχει πολύ μεγάλη διάρκεια, δεν είναι ιδιαίτερα θετικό, γιατί βλέπεις σχεδόν τις ίδιες σκηνές. Το σενάριο είναι αρκετά ενδιαφέρον, καθώς πραγματεύεται ζητήματα που απασχολούν γενικά τους ανθρώπους, όπως είναι το ερώτημα εάν υπάρχει ελεύθερη βούληση. Μετά την ολοκλήρωση της παρακολούθησης της ταινίας, ο θεατής ίσως νιώσει κάπως μπερδεμένος, αλλά σίγουρα θα καταλάβει ποιος ήταν ο πραγματικός λόγος που του δόθηκε η ευκαιρία να επιλέξει ο ίδιος την ροή της ιστορίας. 
Γενικά, αξίζει να την δείτε για το στοιχείο της διαδραστικότητας και φυσικά αν σας αρέσει η ομώνυμη σειρά "Μαύρος Καθρέφτης" (Black Mirror).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...