Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

The Haunting of Hill House (Κριτική Σειράς)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου
Μια οικογένεια εγκαταλείπει το Hill House μετά τα τρομακτικά γεγονότα που βίωσε σε αυτό. Μετά από χρόνια έρχεται αντιμέτωπη ξανά με το ίδιο σπίτι και τους "δαίμονές" του.
Πρωταγωνιστούν: Michiel Huisman, Carla Gugino, Henry Thomas
Βαθμολογία: 9/10
Η δραματική σειρά τρόμου "The Haunting of Hill House" βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Shirley Jackson. Δεν είναι μία σειρά τρόμου από αυτές που έχουμε συνηθίσει. Πολλές φορές σειρές ή ταινίες αυτού του είδους καταφέρνουν το ακριβώς αντίθετο από αυτό που θέλουν, καθώς το θέαμα είναι αστείο και όχι τρομακτικό. Η ατμόσφαιρα και η αισθητική της συγκεκριμένης σειράς είναι σκοτεινή και ανατριχιαστική, ενώ δεν είναι λίγες οι σκηνές "καθαρού" τρόμου. Επίσης, δεν επικεντρώνεται μόνο στο να τρομάξει τον θεατή, αλλά και στις ανθρώπινες σχέσεις, συγκεκριμένα στις σχέσεις ανάμεσα στα μέλη μιας οικογένειας. Ο τρόπος που έχει σκηνοθετηθεί είναι ιδιαίτερα περίπλοκος και έξυπνος. Σχεδόν σε όλα τα επεισόδια δίνεται μεγαλύτερη προσοχή σε ένα από τα μέλη της οικογένειας και ο θεατής σε αρκετές περιπτώσεις παρακολουθεί το ίδιο γεγονός από άλλη οπτική. Είναι τόσο καλογυρισμένη που ακόμη και η παρακολούθηση των ίδιων γεγονότων δεν κουράζει, αλλά αντίθετα κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον. Όλα οδηγούν στο τέλος, χωρίς να υπάρχουν κενά στην υπόθεση. Όσο αφορά τους χαρακτήρες, είναι πολυεπίπεδοι, ο καθένας έχει τα δικά του πάθη, όπως και τη δική του ιδιαίτερη προσωπικότητα. Δεν είναι αδιάφοροι προς τον θεατή και οι αντιθέσεις ανάμεσα στις προσωπικότητες δημιουργούν τη δυνατότητα επιλογής ως προς τον ποιον θα συμπαθήσεις, θα αντιπαθήσεις ή ακόμη και με ποιον θα ταυτιστείς. Τέλος, όσο αφορά την επιλογή των πρωταγωνιστών είναι εξαιρετική και ως προς τον ανήλικο και ως προς τον ενήλικο εαυτό τους. 
Γενικά, το "The Haunting of Hill House" είναι μια σειρά που σίγουρα αξίζει να παρακολουθήσετε. Ακόμη και αν δεν σας αρέσουν οι σειρές ή ταινίες τρόμου, θα σας εντυπωσιάσει.

2 σχόλια:

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...