Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Searching (Κριτική Ταινίας)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου
Μετά την εξαφάνιση της 16χρονης κόρης του, ένας απεγνωσμένος πατέρας διαπιστώνει πως μόνο το laptop της μπορεί να του αποκαλύψει στοιχεία για την τύχη της.
Πρωταγωνιστoύν: John Cho, Debra Messing, Joseph Lee
Βαθμολογία: 8/10
Η ταινία "Searching" είναι ένα δράμα της σύγχρονης εποχής με αρκετές δόσεις μυστηρίου και αγωνίας που διεγείρει αμέσως το ενδιαφέρον του θεατή και τον κρατά προσηλωμένο μέχρι το τέλος. Ο τρόπος που είναι γυρισμένη είναι αρκετά πρωτότυπος, καθώς όλες οι σκηνές παρουσιάζονται μέσα από το πρίσμα μιας οθόνης ενός υπολογιστή ή ενός smartphone. Η θεματολογία της αφορά την εξαφάνιση ενός κοριτσιού και τις προσπάθειες αναζήτησής του από τον πατέρα της, ο οποίος αναζητά πληροφορίες για την κόρη του που υπάρχουν διαθέσιμες στο διαδίκτυο. Με αυτόν τον τρόπο προβάλλονται και κάποιες αλήθειες για τον τρόπο που χρησιμοποιούνται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την ευκολία που μοιράζονται οι χρήστες προσωπικές τους πληροφορίες με αγνώστους. Όσο αφορά το σενάριο, από την περίληψη φαίνεται κάτι που έχουμε ξαναδεί, παρόλα αυτά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Καθ' όλη τη διάρκεια της ταινίας προσπαθείς να μαντέψεις τι έχει συμβεί, αλλά το πιθανότερο είναι ότι θα μαντέψεις λανθασμένα, καθώς το τέλος επιφυλάσσει μία ανατροπή. Πιθανόν να μην αρέσει σε κάποιος το γεγονός ότι όλη η ταινία είναι γυρισμένη από την οπτική συσκευών τεχνολογίας, αλλά αυτό της το χαρακτηριστικό είναι που την κάνει να ξεχωρίζει.
Γενικά, καθώς παρακολουθείς την ταινία "Searching" δεν καταλαβαίνεις πώς περνάει η ώρα. Παρά τον περίεργο τρόπο που είναι γυρισμένη, δεν κουράζει τον θεατή και σίγουρα αξίζει να τη δείτε αν θέλετε να παρακολουθήσετε κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...