Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Rogue One: A Star Wars Story (2016)

από την Αθηνά Παπαδοπούλου 

Η ομάδα των Επαναστατών, σε μια απρόσμενη συνεργασία με τους νέους μας ήρωες, επιχειρεί να κλέψει τα σχέδια του Death Star, του απόλυτου όπλου καταστροφής που διαθέτει η αυτοκρατορία. Ο λόγος για το πρώτο spin off της σειράς ταινιών Star Wars, μια ιστορία αυτόνομη, η οποία ανοίγει το δρόμο για τα δικά της σίκουελ στο μέλλον.
Πρόκειται για μια ταινία, για την οποία οι φανατικοί της συγκεκριμένης Ανθολογίας είχαν, ενδεχομένως, μεγάλες προσδοκίες. Ωστόσο, η κεντρική ιδέα της υπόθεσης θεωρούμε πως αποδόθηκε φλύαρα, με αποτέλεσμα οι προοπτικές που είχε εξαρχής, να χαθούν κάπου ανάμεσα στην υπερβολή και τη μεγάλη διάρκεια της ταινίας. Όσο για τους νεοεισαχθέντες χαρακτήρες, τα ανδροειδή ξεχώρισαν περισσότερο από τους υπόλοιπους ήρωες, δεδομένου ότι οι τελευταίοι πέρασαν σχεδόν αδιάφορα από τις Μεγάλες Οθόνες.
Από την άλλη μεριά, το έργο αποδεικνύεται άρτιο ως προς τα πιο τεχνικά μέρη, με τη φωτογραφία και τα γραφικά στοιχεία γενικότερα, να δημιουργούν το απόλυτο περιβάλλον για μια διαστημική περιπέτεια.
Παρόλο που το Rogue One αποδείχθηκε λιγότερο ικανοποιητικό απ' ό,τι περιμέναμε, αυτό δεν σημαίνει πως συγκαταλέγεται και σ' ό,τι πιο απογοητευτικό έχουμε παρακολουθήσει. Πρόκειται, θα λέγαμε, για ταινία της μίας φοράς...

https://www.youtube.com/watch?v=ih8Sy8v5Kk0


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...