Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Ο Θρύλος του Ταρζάν (The Legend of Tarzan, 2016)

από την Αθηνά Παπαδοπούλου

Μετά από μερικά χρόνια, ο Ταρζάν επιστρέφει ξανά στην αφρικανική ζούγκλα, μαζί με τη σύζυγό του, Τζέην. Φτάνοντας στην προηγούμενη πατρίδα του, ανακαλύπτει μια σειρά παράνομων δραστηριοτήτων, ενάντια στις οποίες φέρει ηθικό καθήκον να δράσει, ερχόμενος αντιμέτωπος με τον εγκέφαλο της σκευωρίας, τον Βέλγο Στρατηγό, Λεόν Ρομ.
Πρόκειται για ένα αρκετά δελεαστικό σίκουελ της κλασσικής ιστορίας του αγαπημένου μας ήρωα, με την υπόθεση να καθιστά την ταινία ελκυστική τόσο για το νεανικό κοινό, όσο και για τους μεγαλύτερους σε ηλικία. Αν και περιπέτεια, η απεικόνιση φαινομένων όπως, παράνομες εξορύξεις πολύτιμων μεταλλευμάτων, η εκμετάλλευση των ντόπιων λαών, το εμπόριο ανθρώπων, καθώς και αναφορές σε παρόμοιες δραστηριότητες, προσδίδουν στην εν λόγω ταινία περισσότερη ουσία και κύρος σε σχέση με άλλες ταινίες του είδους. Με το σενάριο να είναι, λοιπόν, κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό, Ο Θρύλος του Ταρζάν κατάφερε, πέρα από το να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον μας μέχρι το τέλος, να μας υπενθυμίσει και φαινόμενα που εν έτει 2016, δυστυχώς, δεν εκλείπουν από ορισμένες περιοχές του πλανήτη. Συνεχίζοντας με τα θετικά στοιχεία της ταινίας, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τα πετυχημένα, κατά την άποψή μας, γραφικά, όχι μόνο ως προς την αναπαράσταση του περιβάλλοντος, αλλά κυρίως των ζώων, τα οποία μοιάζουν σχεδόν αληθινά! Ωστόσο, υπάρχουν και στιγμές, π.χ. στις σκηνές πάλης, όπου νιώθει κανείς πως δεν παρακολουθεί κινηματογραφικό έργο, αλλά video game, με την υπερβολή να επισκιάζει κάθε ψήγμα ρεαλισμού, πράγμα που εν μέρει δικαιολογείται, δεδομένου ότι πρόκειται για περιπέτεια.
Επίσης, στον πρωταγωνιστικό ρόλο , θα δείτε τον Alexander Skarsgard -κοινώς τον Eric Northman της τηλεοπτικής σειράς του HBO, True Blood (2008-2014)- για τον οποίο δεν είμαστε σίγουροι κατά πόσο μας έπεισε ως Ταρζάν. Κρίνουμε πως η επιλογή αυτή δεν ήταν η ιδανική, ούτε ως προς τη φυσιογνωμία, ούτε ως προς την ερμηνευτική απόδοση του συγκεκριμένου ρόλου.
Συνοψίζοντας, Ο Θρύλος του Ταρζάν αποτελεί μια ταινία που απευθύνεται σε μια αρκετά ευρεία γκάμα κοινού, κατάλληλη για όσους θέλουν να διασκεδάσουν, απολαμβάνοντας τη δράση και τα γραφικά, να συγκινηθούν, κυρίως με τις αναδρομές στο παρελθόν του κεντρικού ήρωα, ή ακόμα και να προβληματιστούν γύρω από θέματα, όπως αυτά που προαναφέρθηκαν.
https://www.youtube.com/watch?v=yBXl0sUtZ-U

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...