Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023

90 Δευτερόλεπτα: Οδηγίες για την επίγεια ζωή (Κριτική βιβλίου)

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου


Περιγραφή: Τι μπορεί να κάνει κάποιος μέσα σε 90 δευτερόλεπτα; Μοιάζουν λίγα μα είναι πάρα πολλά. Γιατί μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα ένας άνθρωπος μπορεί:
Να βγει στον δρόμο και να ακολουθήσει κάποιον άγνωστο, παρατηρώντας τον καλά. Και να αναρωτηθεί μετά: Είμαι έτοιμος να νυμφευθώ το πλήθος; Να γίνω ένα μαζί του;

Συγγραφέας: Σάκης Σερέφας

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.

*Ευχαριστώ τις Εκδόσεις Μεταίχμιο για το αντίτυπο.*

     

    Το βιβλίο με τίτλο "90 Δευτερόλεπτα" του Σάκη Σεράφα είναι μία συλλογή κειμένων που αφηγούνται με έναν ιδιαίτερο τρόπο καταστάσεις και γεγονότα που θα μπορούσαν να έχουν διάρκεια 90 δευτερόλεπτα. Μέσα από την ανάγνωσή τους έρχεσαι σε επαφή με διάφορα θέματα και σου δίνεται η ευκαιρία να σκεφτείς με βάση αυτά.

       Πρόκειται για ένα εξαιρετικά καλογραμμένο βιβλίο που κρατά το ενδιαφέρον αμείωτο. Το λεξιλόγιο του συγγραφέα είναι πλούσιο, αλλά η χρήση της γλώσσας δεν είναι επιτηδευμένη. Τα κείμενα/ιστορίες είναι πολύ σύντομα και η δομή τους έχει τρία μέρη με τους εξής τίτλους: "Τα προκαταρκτικά", "Και τώρα δράση 90''", "Αμέσως μετά". Ο αναγνώστης ενημερώνεται για το θέμα, του παρέχονται μερικές πληροφορίες και στη συνέχεια του δίνεται η ευκαιρία να στοχαστεί πάνω σε αυτό που διάβασα. Η συνεχής εναλλαγή ιστοριών είναι κάθε άλλο παρά κουραστική και κάνει το διάβασμα ακόμη πιο ευχάριστο. Η θεματολογία είναι ποικίλα και καλύπτει ένα μεγάλο φάσμα θεμάτων, όπως είναι ο έρωτας, η ευτυχία και η ηθική.

    Ολοκληρώνοντας, είναι ένα βιβλίο που θα μπορούσε να διαβαστεί από όλους, καθώς έχει να κάνει με τον άνθρωπο και την κοινωνία στην οποία ζει. Προσωπικά το βρήκα διασκεδαστικό, χιουμοριστικό και έξυπνο. Θα το πρότεινα σε όποιον θέλει να διαβάσει κάτι που ξεχωρίζει από τα συνηθισμένα.

     

     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...