Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022

Τελειώνει Με Εμάς (Κριτική Βιβλίου)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου 


Περίληψη: Κάποιες φορές αυτός που σε αγαπάει περισσότερο είναι και αυτός που σε πληγώνει περισσότερο.
Η ζωή δεν ήταν εύκολη για τη Λίλι, όμως αυτό δεν την εμπόδισε να δουλέψει σκληρά για να εκπληρώσει όλα όσα ονειρευόταν.
Αφού έφυγε από τη μικρή πόλη του Μέιν, σπούδασε, μετακόμισε στη Βοστόνη και άνοιξε τη δική της επιχείρηση. Έτσι, όταν γνωρίζει τον γοητευτικό νευροχειρουργό Ράιλ Κινκέιντ, ξαφνικά η ζωή της φαντάζει πολύ όμορφη για να είναι αληθινή.

Ο Ράιλ είναι δυναμικός, πεισματάρης, ίσως και λίγο αλαζόνας. Όμως είναι και ευαίσθητος, πολύ ευφυής κι έχει αδυναμία στη Λίλι. Και όταν φοράει ρούχα χειρουργείου γίνεται ακόμα πιο γοητευτικός.
Η Λίλι δεν μπορεί να τον βγάλει από το μυαλό της. Ωστόσο η τεράστια απέχθειά του για τις σχέσεις είναι ανησυχητική. Και παρόλο που η Λίλι γίνεται η εξαίρεση στον κανόνα του, δεν μπορεί να μην αναρωτηθεί για ποιο λόγο ο Ράιλ απέφευγε να δεσμευτεί.

Όμως δεν την κατακλύζουν μόνο τα ερωτηματικά για τη σχέση της αλλά και οι σκέψεις της για τον Άτλας Κόριγκαν – τον πρώτο της έρωτα που τη δένει με το παρελθόν που άφησε πίσω της.
Ήταν η αδελφή ψυχή και ο προστάτης της. Όταν ξαναεμφανίζεται, ξαφνικά ό,τι έχει χτίσει η Λίλι με τον Ράιλ απειλείται…

Συγγραφέας: Colleen Hoover

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα.

*Ευχαριστώ τις Εκδόσεις Διόπτρα για το αντίτυπο.* 

    Το "Τελειώνει με εμάς" είναι ένα μυθιστόρημα που πραγματεύεται το πάντα επίκαιρο φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας. Υπάρχουν σημεία του βιβλίου που θα μπορούσαν να το εντάξουν στο είδος της ρομαντικής/ερωτικής λογοτεχνίας, ωστόσο δεν ταιριάζει απόλυτα σε αυτό. Ουσιαστικά, διαβάζουμε για τη ζωή της Λίλι και το πώς αυτή επηρεάστηκε από τη βία στο οικογενειακό της περιβάλλον.

    Πρόκειται για ένα ανάγνωσμα με απλή γραφή που σε κρατάει προσηλωμένο από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο κεφάλαιο. Η πλοκή κινείται σε δύο χρόνους, με το παρελθόν να γίνεται γνωστό κυρίως μέσα από το ημερολόγιο της Λίλι. Οι αποκαλύψεις για τα προηγούμενα βιώματα των ηρώων είναι σταδιακές και εντείνουν την αγωνία του αναγνώστη προς το τέλος. Η συγγραφέας έχει δημιουργήσει μία άκρως ενδιαφέρουσα ιστορία και προσεγγίζει αυτό το δύσκολο θέμα προσεκτικά και ολοκληρωμένα, αφού παρουσιάζει όλες τις πλευρές του. Τα συναισθήματα που σου δημιουργούνται, καθώς διαβάζεις, είναι έντονα, ποικίλα και εναλλάσσονται συχνά.

    Όσο αφορά την κεντρική ηρωίδα Λίλι, είναι μία χαρακτήρας που μπορείς να κατανοήσεις τις σκέψεις και τα συναισθήματά της με μεγάλη ευκολία, ενώ σου δημιουργείται ένα αίσθημα συμπόνιας προς αυτή. Οι δευτερεύοντες χαρακτήρες του βιβλίου, όπως ο Ράιλ, παρουσιάζονται επαρκώς, ώστε να μπορούν να υποστηρίξουν τον ρόλο τους στην ιστορία. Ο αναγνώστης, με την ολοκλήρωση του βιβλίου, έχει σχηματίσει για όλους μία πλήρη εικόνα. 

    Ολοκληρώνοντας, το "Τελειώνει με εμάς" είναι ένα μυθιστόρημα θα σας επηρεάσει συναισθηματικά και θα σας προβληματίσει.  Είναι ένα βιβλίο που σίγουρα το σκέφτεσαι για καιρό και αποτελεί την ιδανική επιλογή, για όσους θέλουν να διαβάσουν κάτι που να αφορά το θέμα της βίας στα πλαίσια της οικογένειας. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...