Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

Παγωμένα Πέλματα (Κριτική Βιβλίου)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου


Περίληψη: Η υπαστυνόμος Σοφία Μήτση νομίζει πως είναι τυχερή. Το όνειρό της να πάρει μετάθεση στο Ανθρωποκτονιών επιτέλους πραγματοποιείται και είναι σίγουρη ότι η ζωή της θα αλλάξει προς το καλύτερο. Ο προϊστάμενός της, όμως, καυχιέται ότι βάζει τα θηλυκά στη θέση τους και την προσγειώνει απότομα στην πραγματικότητα.
Την ημέρα που η Σοφία αναλαμβάνει υπηρεσία, μια γυναίκα εντοπίζεται νεκρή στο διαμέρισμά της – και αυτό είναι μόνο η αρχή. Αναζητώντας τη διαλεύκανση του μυστηρίου, η Σοφία θα οδηγηθεί σε σκοτεινά στενά της Αθήνας και του Πειραιά. Τα βήματά της θα διασταυρωθούν με εκείνα του Θωμά Δήμου, πρώην δημοσιογράφου και νυν ιδιωτικού ερευνητή. Και οι δύο μάχονται να επουλώσουν πληγές του παρελθόντος, μπλέκουν σε παγίδες του παρόντος και αναμετρώνται με τα όριά τους. Κάποιος δολοφονεί γυναίκες που αστράφτουν στις οθόνες των κινητών και παίζει πόκερ με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.
Συναρπαστικοί ήρωες και ανατρεπτική πλοκή σε ένα σύγχρονο μυθιστόρημα για την αξία της φιλίας και τη μάχη των φύλων σε μια Αθήνα που ανοίγεται στη θάλασσα.

Συγγραφέας: Βαγγέλης Μπέκας

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

*Ευχαριστώ τις Εκδόσεις Ψυχογιός για το αντίτυπο.*

    Τα "Παγωμένα Πέλματα" είναι ένα σκοτεινό αστυνομικό μυθιστόρημα με μπόλικο σασπένς και δράση. Κεντρική ηρωίδα είναι η υπαστυνόμος Σοφία Μήτση, η οποία βλέπει το όνειρό της να εργαστεί στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών να γίνεται πραγματικότητα. Αυτό όμως έχει και τις δυσκολίες του, καθώς εκτός από την ανατριχιαστική υπόθεση που καλείται να εξιχνιάσει, έρχεται αντιμέτωπη και με την άσχημη συμπεριφορά του προϊσταμένου της. 

    Πρόκειται για ένα καλογραμμένο βιβλίο με απλή και κινηματογραφική γραφή. Οι περιγραφές είναι λιτές και έχουν τις απαραίτητες λεπτομέρειες για να στηθεί το σκηνικό των εξελίξεων. Η υπόθεση αποτυπώνεται και ξεδιπλώνεται στο χαρτί με έναν τρόπο που κάνει τον αναγνώστη να μη θέλει να σταματήσει την ανάγνωση. Τα μικρά κεφάλαια, η εναλλαγή πρωτοπρόσωπης και τριτοπρόσωπης αφήγησης, καθώς και των ατόμων που κάθε φορά αυτή εστιάζει, έχουν ως αποτέλεσμα ένα γρήγορο και αγωνιώδες ανάγνωσμα. Η ιστορία, εκτός από ενδιαφέρουσα, είναι και ανατρεπτική, γεγονός που σε κάνει να διαβάζεις χωρίς σταματημό, με μία "ανάσα".

    Οι χαρακτήρες του βιβλίου παρουσιάζονται επαρκώς τόσο ως προς την εξωτερική τους εμφάνιση όσο και ως προς την προσωπικότητά τους. Είναι ρεαλιστικοί και αρκετά ενδιαφέροντες, αν και ορισμένα από τα στοιχεία τους θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως "κλισέ". Όλοι ανεξαιρέτως δημιουργούν εντυπώσεις σε αυτόν που διαβάζει, είτε θετικές είτε αρνητικές, και αυτό συμβαίνει και για τις σχέσεις που συνάπτουν ή έχουν μεταξύ τους.

    Ολοκληρώνοντας, τα "Παγωμένα Πέλματα" είναι ένα ατμοσφαιρικό και συναρπαστικό μυθιστόρημα που αποτελεί μία καλή επιλογή για όσους προτιμούν το συγκεκριμένο είδος. Αξίζει να το διαβάσουν, αυτοί που θέλουν ένα γρήγορο ανάγνωσμα με αγωνία και δράση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...