Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

Το Πρώτο Θαύμα (Κριτική Βιβλίου)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου


Περίληψη: Η Κάρεν Χολτ είναι µια ξεχωριστή πράκτορας των µυστικών υπηρεσιών. Ο Μπέντζαµιν Χόργουντ είναι ένας παθιασµένος ιστορικός που η ζωή του ξάφνου ανατρέπεται. Εκείνη ερευνά µια σειρά θεαµατικών κλοπών ιστορικών αντικειµένων ανά την υφήλιο. Εκείνος περνάει τις διακοπές του στη Γαλλία αναπολώντας έναν χαµένο έρωτα. Όταν ο σεβάσµιος καθηγητής Ιστορίας που βοηθούσε την Κάρεν στις έρευνές της πεθαίνει υπό περίεργες συνθήκες, η πράκτορας δεν έχει άλλη επιλογή από το να στρατολογήσει, διά της βίας, τον Μπέντζαµιν.
Αυτά που θα ζήσουν θα τους αναστατώσουν.
Αυτά που θα ανακαλύψουν θα τους σαγηνέψουν.
Αυτά που θα αντιµετωπίσουν µπορούν εύκολα να τους καταστρέψουν…

Συγγραφέας: Ζιλ Λεγκαρντινιέ

Βαθμολογία: 3/5

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη.

*Ευχαριστώ τις Εκδόσεις Πατάκη για το αντίτυπο.*

    "Το Πρώτο Θαύμα" είναι ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα μυστηρίου και περιπέτειας. Ο Μπέντζαμιν Χόργουντ είναι ιστορικός και η ζωή του αλλάζει, όταν η πράκτορας Κάρεν τον "προσλαμβάνει" για να τη βοηθήσει στην έρευνά της.

    Από την αρχή του βιβλίου φαίνεται ότι πρόκειται για ένα άκρως ενδιαφέρον ανάγνωσμα. Ο συγγραφέας βάζει σχεδόν αμέσως τον αναγνώστη στην ιστορία, χωρίς να κάνει μεγάλη εισαγωγή. Η πλοκή είναι καλοδουλεμένη και σε γενικές γραμμές κινείται γοργά. Βέβαια υπάρχουν αποσπάσματα που περιλαμβάνουν διάφορες ιστορικές πληροφορίες που την φρενάρουν, αλλά αυτό δε γίνεται συχνά. Κάτι που κατά κάποιο τρόπο λείπει από το βιβλίο είναι το στοιχείο της έκπληξης και της ανατροπής. Θα μπορούσε να είναι πιο έντονο.

    Οι χαρακτήρες του βιβλίου είναι ιδιαίτερα καλογραμμένοι. Παρουσιάζονται τόσο τα θετικά όσο και τα αρνητικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους. Μπορεί να μην είναι από αυτούς που γίνονται οι αγαπημένοι των αναγνωστών, όμως το μόνο βέβαιο είναι ότι δε σου περνούν αδιάφοροι. Ο Μπεν με την Κάρεν συνθέτουν ένα αχτύπητο λογοτεχνικό δίδυμο και δίνουν ένα επιπλέον στοιχείο ενδιαφέροντος στο βιβλίο.

    Γενικά, "Το Πρώτο Θαύμα" είναι ένα βιβλίο που θα μπορούσαμε να πούμε ότι ταιριάζει στα γούστα όλων των αναγνωστών. Είναι από τα αναγνώσματα που το πιθανότερο είναι ότι θα αρέσει στους περισσότερους από όσους επιλέξουν να το διαβάσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ζώνη 5 (Κριτική Βιβλίου)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: «Καλώς ήρθατε στη ΖΩΝΗ ΠΕΝΤΕ. Εδώ απαγορεύΟΝται η θλίψη και κάθε της έκφραση. Εδώ απαγορεύΟΝται το...