Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

Το Τέρας Έρχεται (Κριτική Βιβλίου)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου


Περίληψη: Ένα βράδυ στο παράθυρο του δεκατριάχρονου Κόνορ εμφανίζεται ένα τέρας. Δεν είναι, όμως, το τέρας που περίμενε - εκείνο του εφιάλτη που βλέπει σχεδόν κάθε βράδυ από τότε που ξεκίνησε: η μητέρα του τη θεραπεία. Αυτό το τέρας είναι διαφορετικό: είναι ένα πελώριο δέντρο που περπατά. Ένα δέντρο άγριο, αρχέγονο, που ζητά από τον Κόνορ το πιο επικίνδυνο πράγμα στον κόσμο: την αλήθεια.

Συγγραφέας: Πάτρικ Νες 

Βαθμολογία: 4/5

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη

   "Το Τέρας Έρχεται" είναι ένα παιδικό/εφηβικό μυθιστόρημα για τη διαχείριση της απώλειας και του πένθους. Κεντρικός ήρωας είναι ο Κόνορ, ο οποίος πρέπει να διαχειριστεί την ασθένεια της μητέρας του και τον πιθανό επικείμενο θάνατό της.

   Ο συγγραφέας αφηγείται μία ιστορία για το πώς ένας έφηβος προσπαθεί να διαχειριστεί τα συναισθήματα που του προκαλεί ένα στενάχωρο γεγονός. Η γραφή είναι απλή και σε απορροφά πλήρως στην ανάγνωση. Παρά τη βαριά θεματολογία του, είναι ένα γρήγορα ανάγνωσμα που σε μαγνητίζει στις σελίδες του. Η υπόθεση δεν είναι κάτι το καινούριο, αλλά ο τρόπος που προσεγγίζεται το θέμα της απώλειας και του πένθους είναι μοναδικός. Η ιστορία είναι διανθισμένη με στοιχεία του φανταστικού. Η πλοκή δεν κολλάει σε κάποιο σημείο του βιβλίου και παρότι δεν είναι ανατρεπτική, δε χάνεται σε κανένα σημείο το ενδιαφέρον για διάβασμα.

   Ο Κόνορ είναι ένας χαρακτήρας που παρουσιάζεται στον αναγνώστη μέσα από τον τρόπο που αντιδρά στα όσα βιώνει αυτή τη δύσκολη περίοδο της ζωής του. Η περιγραφή του είναι επαρκής για να εξυπηρετηθεί η εξέλιξη της ιστορίας. Αποκαλύπτονται διάφορες πτυχές της προσωπικότητάς του, ωστόσο αυτή η αποκάλυψη δεν είναι πλήρης. Βέβαια, αυτό δεν είναι απαραίτητο στη συγκεκριμένη περίπτωση.

   Γενικά, "Το Τέρας Έρχεται" είναι ένα βαθιά συγκινητικό ανάγνωσμα που μένει στις σκέψεις σου μέρες, αφού το ολοκληρώσεις. Μπορεί να απευθύνεται σε εφήβους, αλλά διαβάζετε άνετα και από ενήλικες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...