Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

The Map of Tiny Perfect Things (Κριτική Ταινίας)

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου


Περίληψη: Ο έφηβος Mark ζει καθημερινά την ίδια μέρα, καθώς έχει εγκλωβιστεί σε μία χρονική λούπα. Κάποια στιγμή γνωρίζει τη Margaret, η οποία είναι παγιδευμένη στην ίδια λούπα. Μία σχέση αναπτύσσεται μεταξύ τους, ενώ προσπαθούν να ξεφύγουν από αυτό που τους συμβαίνει.

Πρωταγωνιστούν: Kathryn Newton, Kyle Allen, Jermaine Harris

Βαθμολογία: 7/10

   Το "The Map of Tiny Perfect Things" είναι ένα εφηβικό ρομαντικό δράμα με στοιχεία επιστημονικής φαντασίας και κωμωδίας. Ο Mark και η Margaret είναι δύο έφηβοι που έχουν παγιδευτεί σε μία χρονική λούπα, καθώς ζουν την ίδια μέρα σε επανάληψη. Μία σχέση αναπτύσσεται μεταξύ τους, ενώ δυσκολεύονται να βρουν τρόπο να βγουν από τη λούπα ή ακόμη και να αποφασίσουν, αν θέλουν όντως να ξεφύγουν.

   Η κύρια θεματολογία της ταινίας είναι ο χρόνος που περνάει και πώς τον αξιοποιεί ο καθένας από εμάς. Επίσης, γίνεται μία διερεύνηση μέσα από τα μάτια των δύο νεαρών πρωταγωνιστών για το ποια πράγματα έχουν σημασία στη ζωή. Η ιστορία μπορεί να είναι χιλιοειπωμένη, αλλά παρακολουθείται ευχάριστα και δεν είναι σε καμία περίπτωση βαρετή. 

  Η Kathryn Newton και ο Kyle Allen που έχουν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους, αποδίδουν όπως πρέπει τους δύο χαρακτήρες που υποδύονται. Η σχέση που έχουν και ο τρόπος που ο ένας αλληλεπιδρά με τον άλλον, δείχνει το πόσο ταιριαστοί είναι μεταξύ τους. Από τους δύο, προσωπικά ξεχώρισα την Margaret, καθώς έχει μία πιο μυστηριώδη προσωπικότητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρατηρείται εξέλιξη στους χαρακτήρες όσο προχωρά η ταινία, παρότι τα γεγονότα επαναλαμβάνονται.

   Γενικά, το "The Map of Tiny Perfect Things" είναι μία πικρή και ταυτόχρονα γλυκιά ταινία που πραγματεύεται σημαντικά ζητήματα από την οπτική δύο νέων ανθρώπων και στο τέλος σε αφήνει με ένα αίσθημα αισιοδοξίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...