Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Raya and the Last Dragon (Κριτική Ταινίας)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου


Περίληψη: Σε ένα βασίλειο γνωστό με το όνομα Kumandra, μία διαφορετική απεικόνιση της γης που κατοικείται από έναν αρχαίο πολιτισμό, μία μαχήτρια με το όνομα Raya είναι αποφασισμένη να βρει τον τελευταίο δράκο.

Δανείζουν τις φωνές τους: Kelly Marie Tan, Awkwafina, Gemma Chan

Βαθμολογία: 9/10

   Η νέα ταινία της Disney "Raya and the Last Dragon" είναι μία συναρπαστική περιπέτεια κατάλληλη για μικρούς και μεγάλους. Η Raya, μία νεαρή μαχήτρια, προσπαθεί να σώσει το βασίλειο Kumandra, αναζητώντας τον τελευταίο δράκο.

   Πρόκειται για μία animation ταινία με εξαιρετικά γραφικά, ενδιαφέρουσα ιστορία και υπέροχους χαρακτήρες. Οι σκηνές δράσης είναι αρκετές και εντυπωσιακές, ενώ τα μέρη όπου εξελίσσεται η υπόθεση είναι πολύ όμορφα, δημιουργώντας ένα μαγευτικό υπόβαθρο για την εξέλιξη της πλοκής. Η ιστορία που μας παρουσιάζεται είναι σύγχρονη και φρέσκια, παρόλο που δεν είναι ιδιαίτερα πρωτότυπη. Πραγματεύεται σημαντικά ζητήματα και περνάει πολλά μηνύματα. 

   Η Raya και η Sisu (ο δράκος) είναι ένα πολύ ταιριαστό δίδυμο που απολαμβάνεις να το βλέπεις στην οθόνη. Η Raya είναι ατρόμητη και δεν το βάζει εύκολα κάτω. Η Sisu έχει μία αθωότητα και μια καλοσύνη που την κάνουν πολύ αγαπητή στον θεατή. Οι ήρωες της ταινίας στο σύνολό τους είναι από τα θετικά της στοιχεία, καθώς είναι απαλλαγμένοι από διάφορα στερεότυπα και η ομάδα που συνθέτουν είναι ετερογενής.

   Γενικά, το "Raya and the Last Dragon" είναι μία ταινία που αξίζει να την παρακολουθήσουν παιδιά και ενήλικες. Βλέπεται ευχάριστα και σου προσφέρει μία αφορμή για σκέψη και προβληματισμό.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...