Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

O Φράχτης (Κριτική Σειράς)

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου


Περίληψη: Μετά την επανένωσή της στη δυστοπική Μαδρίτη, μια οικογένεια κινδυνεύει. Οι προσπάθειες της Χούλια να σώσει ένα κακοποιημένο παιδί έχουν οδυνηρές συνέπειες.

Πρωταγωνιστούν: Unax Ugalde, Olivia Molina, Eleonora Wexler

Βαθμολογία: 7/10 

   Η σειρά "Ο Φράχτης" μας μεταφέρει σε μία δυστοπική Μαδρίτη του μέλλοντος, όπου οι πολίτες είναι χωρισμένοι σε δύο κατηγορίες, με τους προνομιούχους να διαμένουν εντός του φράχτη. Μία σκληρή δικτατορία και ένας "φονικός" ιός αποτελούν μία καθημερινότητα για τους κατοίκους της πόλης.

   Στα πρώτα επεισόδια υπάρχουν αρκετές εξελίξεις και η πλοκή φαίνεται να κυλάει πολύ γρήγορα. Η συνέχεια δεν είναι το "δυνατή" με το ξεκίνημα, ωστόσο το τέλος αποζημειώνει τον θεατή και κερδίζει τις εντυπώσεις. Η υπόθεση δεν έχει να προσφέρει κάτι το καινούριο, αλλά ίσως η ομοιότητα με τα όσα βιώνει η ανθρωπότητα τον τελευταίο χρόνο να είναι αυτό που κάνει κάποιον να παρακολουθεί με ενδιαφέρον.

   Όσο αφορά τους ηθοποιούς, έχουν κατά την πλειονότητά τους καλές ερμηνείες, αν και δεν λείπουν και οι μέτριες προς κακές. Βέβαια, σε μια σειρά με περιπέτεια και δράση περισσότερη έμφαση δίνεται στην ιστορία. Οι χαρακτήρες προβάλλονται  με ικανοποιητικό τρόπο και αφήνουν το "αποτύπωμά" τους σε όποιον παρακολουθεί, καθώς όλοι έχουν κάτι να προσφέρουν και δεν είναι "χλιαροί" και αδιάφοροι.

   Γενικά, η σειρά "Ο Φράχτης" είναι μία καλή επιλογή για όσους θέλουν να δουν μία δυστοπική περιπέτεια γεμάτη αγωνία και δράση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...