Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Να μ' αγαπάς (Κριτική Βιβλίου)

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου


Περίληψη: Σε κοίταζα με μάτια που άστραφταν από χαρά, όση ώρα κοιμόσουν γαλήνια. Ήσουν υπέροχος, έτσι ελεύθερος από προβλήματα, καλέ μου, ίσως κι από όνειρα. Ολόγυμνος… ποθητός… Ένα μαρμάρινο άγαλμα, ικανός να θεραπεύσεις με την αγλαόμορφη εικόνα σου όσα μακρινά με είχαν πληγώσει στη ζωή.

Παρατηρούσα το στήθος σου να πάλλεται με μικρές, ήσυχες αναπνοές. Τα μακριά σου δάχτυλα τινάζονταν ελαφρά στο άγγιγμα του αέρα που έμπαινε από το παράθυρο. Παράξενα ένιωσα αναγνωρίζοντας εκείνη την ώρα πως ήσουν εσύ που πάντα ονειρευόμουν από παιδί.

Ο Αλέξανδρος γράφει ένα γράμμα με αποδέκτη τον σύντροφό του Πάνο και, ταυτόχρονα, μας μεταφέρει την προσωπική τους ιστορία. Μέσα από τα ταξίδια της μνήμης, στην κοινή τους διαδρομή αλλά και στα όσα έζησαν πριν συναντηθούν, μαθαίνουμε για τις διαφορετικές όψεις του έρωτα, τα στερεότυπα της κοινωνίας, τους φόβους και τις μύχιες σκέψεις που βασανίζουν τον νου όλων των ανθρώπων.

Συγγραφέας: Λία Νικολάου

Βαθμολογία: 4/5

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Βακχικόν.

*Ευχαριστώ την συγγραφέα για το αντίτυπο.* 

    Το "Να μ' αγαπάς" είναι ένα ρομαντικό/ερωτικό μυθιστόρημα που είναι γραμμένο σαν μία μεγάλη επιστολή. Ο Αλέξανδρος εκφράζει τις σκέψεις, τα συναισθήματά του και την αγάπη του στον σύντροφό του Πάνο με αυτό το γράμμα και ο αναγνώστης μαθαίνει για την ιστορία τους μέσα από αυτό.

   Η γραφή της Λίας Νικολάου σε συνεπαίρνει και σε αρκετά σημεία σου δημιουργείται η αίσθηση ότι διαβάζεις ποίηση. Οι περιγραφές της είναι παραστατικές και ρεαλιστικές, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους διαλόγους μεταξύ των ηρώων. Το βιβλίο διαβάζεται γρήγορα και με ενδιαφέρον, ωστόσο υπάρχουν αποσπάσματα, κυρίως από τη μέση και μετά, που ο μονόλογος του Άλεξ γίνεται κάπως "κουραστικός" στην ανάγνωση. Βέβαια, αυτό δεν επηρεάζει ιδιαίτερα τη συνολική αναγνωστική εμπειρία και το τέλος σε αφήνει με θετικές εντυπώσεις. 

   Η παρουσίαση των δύο βασικών χαρακτήρων, του Αλέξανδρου και του Πάνου, γίνεται με τον καλύτερο τρόπο, καθώς περιγράφονται όλες οι πτυχές της προσωπικότητάς τους. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η συγγραφέας καταφέρνει να αναδείξει το συναισθηματικό δέσιμο των δύο ηρώων από το πρώτα κιόλας κεφάλαια. 

   Γενικά, το "Να μ' αγαπάς" είναι ένα ξεχωριστό βιβλίο γεμάτο συναισθήματα που θα σας απορροφήσει στις σελίδες του, αν επιλέξετε να το διαβάσετε.

1 σχόλιο:

  1. Τώρα που περιδιαβαίνω κι επίσημα ξανά στα blogs, είπα να περάσω να αφήσω τις ευχαριστίες μου κι εδώ, αν και τα έχουμε πει προ πολλού! Και με την ευκαιρία να ευχηθώ να έχεις Γεωργία μία καλή, δημιουργική χρονιά, γεμάτη από νέες αναγνώσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...