Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

Επτά Ψέματα (Κριτική Βιβλίου)

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Περίληψη: Όλα άρχισαν με ένα μικρό ψέμα. Η Τζέιν και η Μάρνι είναι αχώριστες φίλες. Από τα έντεκα ζουν τα πάντα μαζί: το σχολείο, τους πρώτους έρωτες, το κολέγιο, τις πρώτες σχέσεις τους ως ενήλικες, τις πρώτες τους δουλειές, κάθε κομμάτι της καθημερινότητας. Γύρω στα είκοσι πέντε ερωτεύονται και παντρεύονται. Η Τζέιν, όμως, δεν συμπαθεί τον άντρα της Μάρνι. Τον θεωρεί σνομπ, φαντασμένο, υποκριτή και αυτάρεσκο. Δεν πιστεύει ότι αγαπάει πραγματικά τη φίλη της. Μπορεί, όμως, η Μάρνι να εμπιστευτεί στ’ αλήθεια την Τζέιν; Γιατί αν η Τζέιν ήταν ειλικρινής ―αν δεν είχε πει ψέματα―, τότε ίσως ο άντρας της καλύτερής της φίλης να ήταν ακόμη ζωντανός… Αυτή είναι η ευκαιρία της Τζέιν να πει την αλήθεια. Το ερώτημα είναι: ΘΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ;

Συγγραφέας: Ελίζαμπεθ Κέι

Βαθμολογία: 4/5

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μίνωας.

*Ευχαριστώ τις Εκδόσεις Μίνωας για το αντίτυπο.* 

   Το βιβλίο με τίτλο "Επτά Ψέματα" είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ που ενώ δεν κινείται με γρήγορους ρυθμούς, κερδίζει το ενδιαφέρον του αναγνώστη και του επιφυλάσσει αρκετές εκπλήξεις. Η Τζέιν και η Μάρνι είναι πολύ καλές φίλες εδώ και χρόνια, και μοιράζονται τα πάντα μεταξύ τους. Μέχρι που η Τζέιν αρχίζει να λέει ψέματα για να προστατέψει την φιλία τους. 

   Ο τρόπος αφήγησης έχει μία αμεσότητα, καθώς συνδυάζει την πρωτοπρόσωπη με την δευτεροπρόσωπη αφήγηση. Ουσιαστική, η Τζέιν απευθύνεται στον αναγνώστη και του λέει για τα ψέματα που είπε, αποκαλύπτοντας σιγά σιγά την αλήθεια. Η ιστορία κινείται με κανονικούς ρυθμούς και σε κρατά προσηλωμένο στην ανάγνωση από την αρχή έως το τέλος. Η πλοκή δεν είναι απλοϊκή, αλλά μπλέκει διάφορες χρονικές στιγμές, χωρίς όμως να καταλήγει να μην βγάζει νόημα.  

   Η Τζέιν, ως κεντρική ηρωίδα, κερδίζει τη συμπάθεια όποιου διαβάζει το βιβλίο, παρόλα τα αρνητικά της προσωπικότητάς της και της συμπεριφοράς της. Δημιουργεί ένα αίσθημα συμπόνιας στον αναγνώστη, κάτι που είναι παράξενο, αν σκεφτεί κανείς τις πράξεις της. 

   Γενικά, το "Επτά Ψέματα" είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ που θα ικανοποιήσει όσους αγαπούν το είδος. Η συγγραφέας, χωρίς να χρησιμοποιεί μεθόδους εντυπωσιασμού, καταφέρνει να δημιουργήσει μία καθηλωτική ιστορία.

   

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...