Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

Little Fires Everywhere (Κριτική Σειράς)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Περίληψη:
Βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Ng Celeste, το "Little Fires Everywhere" ακολουθεί τις ζωές της φαινομενικά τέλειας οικογένειας Richardson και μιας αινιγματικής μητέρας με την κόρη της.
Πρωταγωνιστούν: Reese Witherspoon, Kerry Washington, Rosemarie DeWitt
Βαθμολογία: 8/10

   Το "Little Fires Everywhere" είναι μία δραματική σειρά που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Ng Celeste. Κεντρικές ηρωίδες είναι η Elena Richardson και η Mia Warren που οι διαφορές τους τις κάνουν να έρχονται συχνά σε σύγκρουση. Η Mia μετακομίζει με την κόρη της, Pearl, στο Shaker όπου νοικιάζει ένα σπίτι το οποίο ανήκει στην Elena. Η γνωριμία των δύο γυναικών θα έχει ως αποτέλεσμα μία σειρά καταιγιστικών εξελίξεων.
   Η ιστορία διαδραματίζεται στα τέλη της δεκαετίας του '90 και περιλαμβάνει και κάποιες αναδρομές στο παρελθόν. Η πλοκή άλλοτε "τρέχει" και άλλοτε πάει με πιο "αργούς" ρυθμούς, χωρίς να υπάρχει κάποιο σημείο που η σειρά να γίνεται ανιαρή. Το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο από το πρώτο έως το τελευταίο επεισόδιο και η αγωνία κορυφώνεται στο τέλος. Η κοινωνική ανισότητα και οι φυλετικές διακρίσεις είναι δύο από τα κοινωνικά ζητήματα που αποτελούν μέρος της θεματολογίας της σειράς και της δίνουν μία διαχρονικότητα, παρόλο που η χρονιά που εκτυλίσσονται τα γεγονότα είναι το 1998. Οι οικογενειακές σχέσεις αποτελούν επίσης, ένα θέμα που βρίσκεται στο επίκεντρο.
   Οι χαρακτήρες της σειράς είναι πολυδιάστατοι και παρουσιάζονται πλήρως. Από την αρχή μέχρι το τέλος παρατηρείται μία εξέλιξη σε όλους, με τον θεατή να αλλάζει αρκετές φορές γνώμη γι' αυτούς, κατά την παρακολούθηση της σειράς. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι πολύ καλές, με τις εξαιρετικές Reese Witherspoon (Elena) και Kerry Washington (Mia) να ξεχωρίζουν.
   Γενικά, το "Little Fires Everywhere" είναι μία καλογυρισμένη δραματική σειρά με κοινωνικές προεκτάσεις που αξίζει να την παρακολουθήσετε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...