Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Τα σ' αγαπώ πεθαίνουν στην αγχόνη

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Περίληψη: Η επιστολογραφία ήταν παλαιότερα κυρίαρχο μέσο επικοινωνίας. Στην περίπτωση των διαπροσωπικών σχέσεων πρωταγωνιστούσε, καθώς οι κοινωνικές ή οι πραγματικές αποστάσεις την επέβαλλαν. Η ερωτική αλληλογραφία αποτελούσε το καταφύγιο των εραστών, το καθαρτήριό τους, ακόμα και τον εξομολόγο τους. Η συγκεκριμένη ερωτική επιστολογραφία αφορά σε δύο εντελώς ετερόκλιτα  όσο και δαιδαλώδη πρόσωπα. Από τη μια ο Τζέιμς, ένας εξέχων συγγραφέας με αστραφτερές περγαμηνές και από την άλλη η Σιμόν, μια νέα σουφραζέτα, παθιασμένη με την τέχνη της ζωής. Οι δύο αυτοί χαρακτήρες ρέπουν ταυτόχρονα προς το σκοτάδι και το φως. Ο αλαζόνας Τζέιμς αποτελεί την σταθερά της εποχής του, ενώ η Σιμόν μάχεται για την κατάλυση ενός κατεστημένου που βάλλεται κατά της ισότητας και της  ανεξαρτησίας, όχι μόνο των γυναικών, αλλά και των αξιών της.
Συγγραφέας: Ν. Καραμανλή & Χ. Χρυσάφη
Βαθμολογία: 4/5
Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Grotesque.
*Ευχαριστώ τις Εκδόσεις Grotesque για το αντίτυπο.*

   Το βιβλίο με τίτλο "Τα σ' αγαπώ πεθαίνουν στην αγχόνη" είναι μία ερωτική νουβέλα. Ο αναγνώστης διαβάζει τις επιστολές που ανταλλάζει ένα ερωτευμένο ζευγάρι, ο Τζέιμς και η Σιμόν. Η Ν. Καραμανλή γράφει ως Τζέιμς και η Χ. Χρυσάφη ως Σιμόν.
   Είναι ένα γρήγορο ανάγνωσμα που καταφέρνει να περάσει τα συναισθήματα των δύο ηρώων σε όποιον το διαβάζει. Ο τρόπος αφήγησης είναι πρωτότυπος, καθώς η εξέλιξη της ιστορίας γίνεται μέσα από τις επιστολές. Ο Τζέιμς και η Σιμόν δε μένουν κοντά ο ένας στον άλλο και δε συναντιούνται όσο συχνά θα ήθελαν. Παρόλα αυτά αγαπούν πολύ ο ένας στον άλλον και αυτό φαίνεται μέσα από τα γράμματά τους. Στην ουσία οι δύο συγγραφείς θέλουν να αναδείξουν το πόσο δυνατό συναίσθημα είναι ο έρωτας. 
   Οι χαρακτήρες είναι πολύ "δεμένοι" και έχουν εξαιρετική χημεία μεταξύ τους παρά την απόσταση που τους χωρίζει. Οι δύο συγγραφείς έχουν συνεργαστεί εξαιρετικά και το τελικό αποτέλεσμα έχει συνοχή και δίνει την αίσθηση ότι διαβάζεις αληθινές επιστολές.
   Γενικά, το "Τα σ' αγαπώ πεθαίνουν στην αγχόνη" είναι ένα καλογραμμένο βιβλίο με ένα αρκετά τολμηρό και προσωπικό περιεχόμενο. Θα σας επηρεάσει συναισθηματικά και το τέλος θα σας εκπλήξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...