Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

Γυναίκες Χωρίς Έλεος (Κριτική Βιβλίου)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Περίληψη: ΤΡΕΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Η Ίνγκριντ εγκατέλειψε την πολλά υποσχόµενη δηµοσιογραφική της καριέρα για να υποστηρίξει τα επαγγελµατικά όνειρα του συζύγου της. Ανακαλύπτει πως εκείνος για άλλη µια φορά την απατά.
Η Μπιργίτα δεν πηγαίνει να κάνει τις προγραµµατισµένες ιατρικές της εξετάσεις για να µην αποκαλυφθεί ότι τη δέρνει ο άντρας της. Ανακαλύπτει πως πάσχει από καρκίνο του µαστού.
Η Βικτόρια έφυγε από τη Ρωσία για να παντρευτεί έναν άντρα που γνώρισε διαδικτυακά. Ανακαλύπτει πως ο καλοκάγαθος Σουηδός αγρότης που εµπιστεύτηκε είναι ένας τύραννος.
ΤΡΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΙ ΓΑΜΟΙ
Η µόνη λύση για να ελευθερωθούν είναι να διαπράξουν όχι έναν, αλλά τρεις τέλειους φόνους…
Συγγραφέας: Camilla Lackberg
Βαθμολογία:4/5
Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.
*Ευχαριστώ τις Εκδόσεις Μεταίχμιο για το αντίτυπο.* 
   Το βιβλίο "Γυναίκες Χωρίς Έλεος" της Camilla Lackberg είναι μία αστυνομική νουβέλα που περιλαμβάνει τρεις διαφορετικές ιστορίες, οι οποίες συνδέονται μεταξύ τους. Το στοιχείο του "αστυνομικού" είναι ότι οι τρεις βασικές ηρωίδες σχεδιάζουν τον τέλειο φόνο για τους συζύγους τους, καθώς βρίσκονται σε έναν "κακό" γάμο.
   Η απλή γραφή, ο τρόπος που τελειώνει το κάθε κεφάλαιο και η συχνή εναλλαγή ανάμεσα στις ιστορίες κάνουν το βιβλίο ιδιαίτερα ευκολοδιάβαστο, παρά τις σκληρές περιγραφές και το γενικότερο βαρύ κλίμα. Η πλοκή κυλάει με γρήγορους ρυθμούς και είναι ένα ανάγνωσμα που μπορεί να διαβαστεί σε μία μέρα. Πραγματεύεται το θέμα της κακοποίησης των γυναικών και προκαλεί το αίσθημα της συμπόνιας προς αυτές τις γυναίκες, παρότι σκοπεύουν να διαπράξουν ένα έγκλημα.
   Μέσα από τις λίγες σελίδες του βιβλίου η συγγραφέας καταφέρνει να παρουσιάσει επαρκώς τις ηρωίδες. Οπότε, με ένα τρόπο ο αναγνώστης κατανοεί τα κίνητρα που κρύβονται πίσω από τη συμπεριφορά τους. Αν και ο τρόπος που βιώνουν τις άσχημες καταστάσεις τις καθημερινότητάς τους είναι ψυχρός και φαίνεται να στερείται έντονων συναισθημάτων.  Δηλαδή, δε δίνεται μεγάλη έμφαση στα συναισθήματα που τους προκαλούν τα όσα βιώνουν.
   Γενικά, το "Γυναίκες Χωρίς Έλεος" είναι ένα ανάγνωσμα που θα σας κρατήσει το ενδιαφέρον από την αρχή έως το τέλος του. Η θεματολογία του είναι "βαριά" και στενάχωρη, αλλά αφορά ένα μεγάλο μέρος των γυναικών και όχι μόνο. Αξίζει να του δώσετε μια ευκαιρία. Δε θα σας εντυπωσιάσει, αλλά σίγουρα θα σας βάλει σε σκέψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...